14.7 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dilluns, 12 abril 2021
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

A Mallorca vivim tots del Turisme! Això és així i s’ha acabat, no hi ha res més a dir!

Bé, també podem dir que n’hi ha que hi viuen molt bé, n’hi ha que hi viuen, altres malviuen i molts sobreviuen al turisme. Però també poden dir que hi ha ninis que hi viuen molt bé també del turisme. Ah!, que no sabeu que són ninis?, no fa res, ara vos ho explic: Ninis, se’n diu d’aquell que no en fot ni brot, NI estudia NI fa feina. Au, ha quedat clar? Idò això, hi ha ninis, descendents d’aquests que hi viuen molt, però que molt bé del turisme, que sense tenir ofici ni benefici se passegen amb els seus cotxarros, o les seves bones motes, amb un bon iPhone 25, un bon rellotge ben vistós al canell, les seves camises amb l’animalet o el cavallet brodat, és a dir, com deia la meva padrina, viuen com un maharajà.
Però vet aquí que enguany, aquests que no passaven pena vivint molt bé del turisme, malauradament també ho passen punyetero, i clar, als seus ninis també se’ls ha acabat el bròquil, i ja els tenim com a una ànima en pena, anant d’una banda a l’altra, ara a peu, clar, no hi ha cèntims ni per omplir el dipòsit, sense saber on han de fer l’ou.
Ara bé, sé de bona tinta que un pagès, molt afí a aquesta genteta, un d’aquests que no ha hagut de menester mai viure del turisme (encara en queden sí!… pocs, però en queden), els va oferir anar a fer un jornal per devers una quarterada que tenia mig deixada, anar-hi a tomar i replegar garroves, enguany es paguen a bon preu. I ja me tens allà la guarda de ninis de bona casa, vinclant, per primera vegada a la seva vida, l’esquena per mirar de guanyar-se quatre cèntims per mantenir el seu estatus! En fi, la mare terra proveirà, no hi temps que no torn! ● En Bonatinta

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

darreres notícies

et pot interessar