16.5 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimecres, 7 juny 2023
Maria Antònia Burguera Valens
Maria Antònia Burguera Valens

Na Maria Antònia Burguera Valens del Club Natació Felanitx ha participat en categoria Aleví

El passat cap de setmana, del 24 al 26 de febrer, es va dur a terme el Campionat d’Espanya per Seleccions Autonòmiques  en categoria Aleví a Oviedo, Astúries.

Aquesta modalitat de competició proposa que cada equip seleccioni un màxim de 2 nedadors per cada prova del programa de competició i aquests competesquin defensant la seva comunitat autònoma, per tal d’aconseguir el màxim de punts, segons la posició obtinguda. Aquest any la Selecció Balear Aleví ha estat formada per 7 nins nascuts l’any 2009, 7 nines nascudes l’any 2011 i na Maria Antònia Burguera Valens nedadora del Club Natació Felanitx nascuda el 2012.

Na Maria Antònia, tot i ser alevina de primer any, ha estat convocada per nedar 4 proves individuals, 100 i 200 m esquena, 400 m lliure i la difícil prova dels 200 m papallona. Així mateix, també va ser triada dins la selecció per nedar les 3 proves de relleus.     

A la primera jornada, na Maria Antònia va nedar els 100 m esquena amb un temps de 1.19.73.

Després va participar al relleu de la selecció balear del 4×200 m lliure. Ella va nedar la segona amb un temps de 2.29.05.

A la segona jornada, al matí va nedar els 200 m papallona i aconseguí la seva millor marca (3.01.20) i va fer marca mínima pels Campionats d’Espanya Individuals del proper juliol. L’horabaixa va aconseguir una altra marca mínima pels Campionats d’Espanya als 200 m esquena amb un temps de 2.46.72. I per acabar la jornada, va nedar el primer relleu dels 4×100 lliure amb un temps de 1.08.92, de manera que millorà també la seva millor marca.

El darrer dia, va arribar la seva millor prova, els 400 m lliure, en la qual quedà a una meritòria 7a posició lluitant amb nines 1 any més grans que ella, nedant d’una manera sorprenent, ja que va passar pels 200 m amb un temps de 2.31.57. Aconseguí així una nova marca mínima pels campionats d’Espanya i acabà la prova amb un temps de 5.02.94, doblà pràcticament el temps i abaixà la seva millor marca 13 seg. Per acabar, també va nedar el relleu de crol, als 4×100 estils, nedant amb 1.08.53.

Al final, la Selecció Balear va poder aconseguir el 10è lloc a la general conjunta. Un bon resultat si consideram el nombre de llicències que tenen les seleccions més potents com Andalusia, Madrid o Catalunya (1a, 2a i 3es classificades), respecte a les Illes Balears.

A nivell individual, ha estat un bon cap de setmana per la representant del Club Natació Felanitx entrenada per Roberto Toledo, perquè na Maria Antònia ha aconseguit 3 marques mínimes més pels campionats d’Espanya d’Estiu, pels quals ja en té 9 (50, 100, 200 i 400 m lliure, 100 i 200 m esquena, 50 i 200 m papallona, així com 200 m estils), una cosa molt poc habitual. Però sobretot la nedadora ha gaudit d’una experiència molt enriquidora a la seva primera participació a una competició de nivell nacional que li permetrà afrontar els propers objectius amb molta il·lusió per poder estar entre les millors als Campionats de Balears i d’Espanya, Alevins a l’estiu.

Per acabar, com sempre, des del Club Natació Felanitx, es vol agrair molt especialment el suport als patrocinadors INTUROTEL i Ajuntament de Felanitx, així com la col·laboració mostrada pels  responsables de la piscina del Poliesportiu Guillem Timoner, on na Maria Antònia i la resta de l’equip del club entrenen cada dia, per tal de poder aconseguir repetir experiències com aquesta.

darreres notícies

et pot interessar

Amàlia Salas López-Cepero

“A Felanitx ens falten polítiques culturals valentes”