14.8 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimecres, 30 novembre 2022
Un dels podis de les categories inferiors

Han hagut de passar XIII edicions i una pandèmia perquè un felanitxer guanyi el Triatló Popular de Portocolom, Joan Albert Sastre del Club XTREM i membre del Centre de Tecnificació de les Illes Balears fou el triatleta que ho aconseguí.

La prova va reunir més de 200  triatletes entre les diferents categories. Cal destacar els més de 100 nins d’entre 2 i 16 anys que hi participaren, seguits de 100 adults que hi participaren individualment o bé en equips de dos o tres components. 

 

Un dels fets més notables, a part de la calor del diumenge, fou la continuïtat  de la categoria baby, la qual inclou els nins i nines d’entre 2 i 6 anys i que com a condició han de participar amb un adult: foren 5 els nins i nines que hi participaren, fent unes distàncies de 25 metres de natació, 200 metres de bici i 50 metres de carrera a peu. Es tracta d’una categoria no competitiva que té com a objectiu fomentar l’esport entre els més petits i donar a conèixer el triatló com un esport divertit i que es pot practicar en família. 

La prova dels més grans començà a les 11:30 h, els més de 100 triatletes començaren amb 500 metres de natació, 10 quilòmetres de bici i 3 de carrera a peu. A aquesta prova els guanyadors foren Joan Albert Sastre en categoria masculina i Nora Romero  en categoria femenina. Els guanyadors locals foren Xisco Nicolau  i Joana Maria Sastre,  ambdós del Club Triatló Portocolom. 

De la categoria Infantil masculina cal destacar la segona posició de Joao Puigròs, i el primer local de Sergi Martín. Pel que fa a la categoria  femenina destacam  la primera i segona posició de les atletes del Club Triatló Portocolom Mireia Caldentey i Maria Obrador i les primeres locals Bàrbara Cerdà i Gracia Hevia que entraren havent fet el mateix temps.

En categoria Aleví, hem d’esmentar la gran cursa de Maria Barceló, que va fer primera,  i com a primer local Marc Vaquer ambdós de l’Escola de Triatló Portocolom.

En la categoria Benjamí masculina, podi complet de l’Escola de Triatló Portocolom: Miquel Soler, Marc Obrador i Eneko Fullana. I  en categoria femenina la guanyadora fou Emma Obrador, també de l’Escola de Triatló Portocolom. 

En la categoria Pre-benjamí masculina, Joan Pau Nicolau fou segon i Bernat Nadal fou el primer local en arribar a meta. Mentre que en categoria femenina la guanyadora fou Emma Caldentey i en segona posició Inés Nadal.

A part de tots els que varen ser guanyadors, cal destacar la gran participació de nins en aquest triatló, essent un dels més nombrosos de Mallorca. De fet, s’ha convertit en un dels referents en aquest esport. Igualment, hem de deixar constància de la feina feta per la secció de les categories inferiors del Club Triatló Portocolom, l’Escola Triatló Portocolom, ja que en aquests moments és un dels clubs amb més representants de totes les Illes i que té com objectiu fomentar l’esport entre els més petits practicant el triatló.

Des del Club Triatló Portocolom , volem donar les gràcies als veïns de Cala Marçal i de tot Portocolom, a la gent que fa possible aquest triatló, a l’Ajuntament de Felanitx, a la Policia Local, a Protecció Civil i també als patrocinadors, ja que sense ells no seria possible l’organització d’aquest esdeveniment. 

Fins a la propera edició, la XIV, del Triatló Popular de Portocolom!

darreres notícies

et pot interessar

Jo sí, la resta no