17.9 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimecres, 7 juny 2023
Marina Díaz, Emily Czaja i Maria Antònia Burguera
Marina Díaz, Emily Czaja i Maria Antònia Burguera

Durant les pròximes setmanes, na Marina Díaz Perelló, n’Emily Czaja i na Maria Antònia Burguera Valens participaran en els campionats nacionals de la seva categoria.

Na Marina, nascuda l’any 2007, participarà en els Campionats d’Espanya d’Hivern, en la categoria júnior, que es duran a terme a Palma, a les piscines de Son Hugo, del 29 de març al 2 d’abril. Allà nedarà els 50 m esquena i 50 m lliure, gràcies a les marques mínimes aconseguides. L’any passat na Marina ja va participar en els Campionats d’Espanya d’Estiu i enguany ho podrà fer davant l’afició mallorquina. Igualment, els temps acreditats li permetran participar en el Campionat d’Espanya Júnior d’Estiu, en les mateixes proves i en els 100 m esquena.

N’Emily, nascuda l’any 2010, viatjarà fins a Gijón per assistir als Campionats d’Espanya Infantil entre el 9 i 12 de març, on participarà en les proves de 50 m esquena i 50 m papallona. Igualment, l’any passat ja va concórrer en els Campionats d’Espanya Alevins, on va quedar a prop de poder nedar alguna final, i enguany voldrà aconseguir-ho. Així mateix, n’Emily podrà participar en els propers Campionats d’Espanya Infantils, el mes de juliol, quan podrà nedar les mateixes proves i els 100 papallona.

I na Maria Antònia, nascuda el 2012, formarà part de la Selecció Balear Aleví, que prendrà part en els Campionats d’Espanya per Autonomies, a la ciutat d’Oviedo, el cap de setmana del 24 al 26 de febrer. Tot i ésser alevina de primer any, nedarà les proves de 100 i 200 m esquena, 400 m lliures i la difícil prova de 200 m papallona. Serà la més jove de la Selecció balear i serà la seva primera experiència en competicions nacionals, que li vendrà molt bé per preparar la seva participació en els Campionats d’Espanya Individuals Alevins, que es duran a terme el pròxim mes de juliol a Madrid, per als quals ja té sis marques mínimes: 200 m estils, 50 m papallona, 100 m esquena i les proves d’estil lliure de 50 m, 100 m i 400 m.

Aquestes tres nedadores són avui dia la cara visible a escala estatal de la feina que es fa a la piscina del poliesportiu de Felanitx, on un bon grup de nedadors i nedadores, dirigides pels entrenadors Robert Toledo i Rommel Macias, lluiten cada dia per millorar els seus temps i aconseguir marques mínimes per participar en els campionats balears o estatals. L’exemple de na Marina, n’Emily i na Maria Antònia mostra el camí a seguir pels seus companys.

Per acabar, com sempre, des del Club Natació Felanitx es vol agrair molt especialment el suport als seus patrocinadors, Inturotel i l’Ajuntament de Felanitx, així com la col·laboració mostrada pels responsables de la piscina del Poliesportiu Guillem Timoner, gràcies als quals es poden continuar obtenint bons resultats.

darreres notícies

et pot interessar

Amàlia Salas López-Cepero

“A Felanitx ens falten polítiques culturals valentes”