15.1 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 31 març 2023
Imatge de Rafa Nadal

Rafel Nadal Parera.
Direcció habitual: Roland Garros, 13

Qui ho diria, quan fa set mesos un virus va paralitzar el món, ha restat llibertat a la gent, ha fet perdre molts de llocs de feina, en definitiva, ha incidit en la nostra vida quotidiana directament, a unes persones més que altres, també en el món de l’esport professional, i del qual volia comentar el tennis.

Per posar un exemple, un forn de fer blocs i maons, aquí a Felanitx en tenim, sempre ha d’estar en funcionament i s’ha de revisar contínuament perquè, si no, es pot espanyar; en un símil, quan un esportista com en Rafel Nadal l’aturen dos mesos i mig, amb un cos tan castigat com el seu, és com les vacances d’estiu d’un professor: començar un altre cop és molt difícil i fa molta vessa, en el cas d’en Nadal tampoc no saps com reaccionarà el seu cos. Va sacrificar l’Open USA per poder preparar en condicions Roland Garros, i només amb un torneig a les seves cames es presenta a París amb unes condicions diferents al mes de juny, amb més fred, més humitat i pilotes més lentes. Cada any que passa és més difícil guanyar un gran eslam, i aquest any era el més difícil, però, com dotze diumenges horabaixa anteriors, arriba la final de Roland Garros, normalment a les 15 h, després de dinar a la correguda, i per descomptat!, la juga Rafel Nadal i enguany enfront de Novak Djokovic, núm. 1 del rànquing mundial. 6/0, 6/2, 7/5, el resultat ho diu tot: el millor partit jugat per en Rafel Nadal a una final, sense donar cap opció al seu rival, i així igualant Roger Federer al capdavant de grans eslams guanyats (20).

I és que, a part d’esser bon tennista, també es bona persona. En les declaracions després del partit no es va oblidar de la gent que està a casa, llevant importància als rècords, ara mateix jugar és un divertiment per a l’espectador, ja que aquesta pandèmia ha fet que la gent ho passi malament. “Això m’entristeix, esper que en un futur proper espassi i tornem a la nostra llibertat habitual”, paraules de Rafel Nadal.

L’home rècord del tennis mundial segueix viu, la llegenda continua.

darreres notícies

et pot interessar

Marta Obrador Barceló, Actriu, professora de música i directora del Davallament

“El Davallament tot narrat era pesat, per això enguany introduïm text als actors”