19.5 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 7 octubre 2022
Punt de devora l’Ajuntament

L’Ajuntament ha anunciat que doblarà el nombre de punts de recàrrega elèctrica semiràpida per a vehicles elèctrics al municipi, per encaminar-se així cap a una mobilitat i consum sostenible. Set punts nous: tres a Felanitx, un a s’Horta, un altre a Cas Concos i dos a Cala Ferrera, que se sumen als cinc ja existents.

Serà possible gràcies a una subvenció atorgada dins el marc de l’impost sobre estades turístiques (l’ecotaxa) de la Conselleria de Transició Energètica, que consta de 7.000 € per punt. En total, es preveu que l’Ajuntament rebi 49.000 €. La Sala n’haurà d’aportar uns 45.000 més perquè es pugui dur endavant, una quantia que es pot veure incrementada per les despeses de l’obra civil.

La regidora de Contractació, Marta Cano, ha explicat que “és important el camí que hem de prendre, que és donar impuls a les energies renovables i aconseguir que cada poble pugui tenir aquests punts per evitar la contaminació i assumir que el municipi sigui tan sostenible com sigui possible”.

D’altra banda, s’instal·laran quatre punts més de plaques fotovoltaiques al municipi. Un servirà per reduir el consum d’electricitat derivat dels tres pous d’aigua al municipi; un altre, a l’Ajuntament, per aconseguir ser més sostenible, i els altres dos, al Centre Cívic de Portocolom i al col·legi Reina Sofia de s’Horta.

darreres notícies

et pot interessar

Raquel Vaquer Sunyer, investigadora en ciències marines

“Una àncora d’un vaixell d’uns quinze metres pot arrabassar una clapa de posidònia de 165 feixos”