La professora Helena Vicens Piña ha estat guardonada com a finalista al premi Professora Més Motivadora
Més de 160 persones d’arreu de les Illes Balears, Catalunya i el País Valencià han assistit a l’acte de lliurament de premis de la segona edició del concurs de creadors de contingut en català AMIC-Directes, celebrat a La Pedrera (la Casa Milà), a Barcelona. Durant l’acte, s’han reconegut com a finalistes d’honor dos grups del Col·legi Sant Alfons – Es Lledoner, d’entre els 24 finalistes, pels seus vídeos en directe elaborats a través de la plataforma Twitch i en català.
Els alumnes guardonats com a finalistes d’honor dins la categoria d’actualitat són: Joan Rosselló, Francesc Aloy, Aitor Guerrero i Miquel Àngel Chilet, del grup Passatgers Balears, i Paula Lladó, Neus Sastre, Lucía Moreno, Carlota Vives i Jasmín Marrero, del grup Spin-xo, que sumen un total de nou alumnes, i una docent finalista dins la categoria al premi Professor Més Motivador, Helena Vicens, de la mateixa escola.
L’acte ha comptat amb diferents parlaments. Josep Ritort, secretari general de l’AMIC (Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació) ha exposat les dades de participació i l’alta implicació d’alumnes i docents en l’edició d’enguany. Concretament, a les Illes Balears la participació i els centres implicats han pujat un 30 % respecte a l’edició anterior. Seguidament, Isabel Serrano, vicepresidenta segona de l’AMIC, ha remarcat que “per a l’Associació és un repte molt important contribuir a fer més forta la comunicació en llengua catalana en formats que arribin als més joves (…), i ningú millor que els mateixos joves per demostrar que és possible”.
D’altra banda, també s’ha volgut destacar la gran implicació i la feina rere la figura dels docents a l’hora d’engrescar els alumnes i participar en aquesta segona edició del concurs.
Ho organitza AMIC-IB, “compromís amb l’educació”
L’AMIC-IB, Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació de les Illes Balears, representa més de seixanta-quatre mitjans impresos, digitals i audiovisuals de proximitat, temàtics i generalistes fortament arrelats arreu del nostre àmbit territorial, que conjuntament arriben a una tirada en premsa de 40.000 exemplars, mentre que en digital superen els 5.500.000 de navegadors únics mensuals.
L’Associació vol donar continuïtat i potenciar aquesta nova iniciativa perquè els joves aprenguin a crear en català i amb la voluntat de promoure la creació en noves plataformes digitals, perquè forma part del seu compromís amb l’educació, la joventut i la creació.