25.3 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dissabte, 21 maig 2022
La plaça de s’Arraval, dimecres, sense cotxes
La plaça de s’Arraval, dimecres, sense cotxes

Aquests dies comencen les obres a la plaça de s’Arraval, que faran que aquest espai tan cèntric i característic de Felanitx canviï de fesomia, almanco pel que fa als aparcaments i a la circulació de vehicles com els hem coneguts les darreres dècades. A partir d’ara serà una plaça mixta de vianants i vehicles. La part formada per la L interior, on hi ha la Mútua, serà empedrada i d’ús exclusiu per a vianants, eliminant els aparcaments, mentre que es mantindrà la circulació al trànsit dels carrers que aboquen a la plaça: del Bisbe Puig, de la Mar i Juevert, per donar sortida com ara cap al carrer de sa Plaça. La supressió dels aparcaments serà compensat amb l’habilitació del solar municipal del carrer de s’Aigo. A la mateixa plaça de s’Arraval s’habilitarà un espai per a càrrega i descàrrega.

Amb aquesta reforma es pretén, a més de reorganitzar la circulació i donar preferència als vianants, realçar l’obelisc i els jardins centrals, que habitualment queden ’tapats’ pels cotxes aparcats. Es canvia la xarxa d’aigua potable i el clavegueram, així com es renovarà el mobiliari urbà incorporant nous arbres. Al solar del carrer de s’Aigo es crearà un espai verd.

El termini d’execució de les obres és de tres mesos i compta amb un pressupost d’uns 218.000 euros (IVA inclòs). Les executa l’empresa Vitrac Obra Pública, SL. 

S’ha decidit començar l’obra per s’Arraval per estalviar en enderrocs, ja que el que surti de la plaça s’utilitzarà per omplir el forat del carrer de s’Aigo. Si s’hagués fet al revés, s’hauria d’haver invertit en material per omplir, incrementant el cost de l’obra.

darreres notícies

et pot interessar