23.4 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 7 octubre 2022
Un grup de carros entrant al port
Un grup de carros entrant al port

Després de dos anys d’interrupció per la pandèmia, dissabte es va reprendre la popular anada de Felanitx a Cala Marçal en carro, muntura, a peu o en bicicleta.

Seguint el patró de sempre, a les 7.30 h del dematí, els participants es concentraren a la plaça Peralada, d’on partiren pels llocs de costum: camí de Son Suau, de Son Durí i fins arribar a la Ponderosa, on varen berenar i abeurar els cavalls. Llavors baixaren cap al Port pel camí de Cas Vicari Mestre. Per dins el Port passaren per primera línia i molts –principalment turistes- feien fotos o filmaven amb el mòbil aquella inusual comitiva formada per una trentena de carros, uns 25 cavalls en muntura i una cinquantena de persones que feren el trajecte a peu o en bicicleta. Devers les 12.30 hores arribaren a la platja de Cala Marçal, i a l’ombra del pinar varen descansar i dinar. 

D’aquesta manera es rememora el que feien els nostres padrins d’anar a passar un dia al Port amb el mitjà de locomoció que tenien aleshores: les bísties i els carros. 

S’ha d’esmentar que hi havia una nodrida participació de jovent, fet que s’agraeix, que no volen perdre les tradicions del modus vivendi dels nostres padrins. 

darreres notícies

et pot interessar

Raquel Vaquer Sunyer, investigadora en ciències marines

“Una àncora d’un vaixell d’uns quinze metres pot arrabassar una clapa de posidònia de 165 feixos”