He passat gust de llegir la portada del darrer Felanitx i voldria animar l’equip del setmanari a completar els “quatre trets destacats”, així com a convertir aquest article en el primer d’una sèrie que repassi la història i l’evolució de diferents llocs destacats del nostre municipi.
Ja que l’article esmenta locals dels carrers propers, m’agradaria esmentar-ne dos més que varen ser importants per a molts de joves i nins de la meva generació.
El primer és Can Miot, al carrer del Bisbe Puig, establiment emblemàtic que era aturada obligatòria de la volta de cada diumenge dematí i del qual record especialment el seu carismàtic amo, que ara record amb simpatia però que quan era nin no em feia tanta gràcia. Record els seus cortes, que si tenies 50 pessetes el podies demanar gros, i si no, t’havies de conformar amb el petit, de 25.
L’altre és s’Estudi, al carrer de s’Aigua, on anàvem de més grandets a comprar els petards i altres articles de broma amb què ens divertíem en aquell temps.
Així mateix, amb les 300 paraules que puc escriure, vull esmentar el Forn de s’Arraval i el bar Sa Portassa, que ja hi eren quan jo era nin i encara perduren, el primer amb les fantàstiques ensaïmades de poma, i el segon, del qual diuen que serveix el millor cafè de la vila.
Per acabar, vull dir que estava a favor de reformar s’Arraval, però trob que s’ha perdut una gran oportunitat. Crec que ha estat una gran errada deixar-la al mateix nivell que el trànsit, i més amb el material que hi han posat, que en dos dies estarà tot negre de marques de pneumàtics. I enyor les pasteres amb les floretes…
• Joan Amor