5.4 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 3 febrer 2023

Un any més, ens sumam a la crida de Nacions Unides de commemorar el 25 de novembre com el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les dones i ratificam el nostre ferm compromís permanent de rebuig de la violència de gènere, al mateix temps que reiteram la nostra obligació de treballar fins a aconseguir la seva erradicació.

A Espanya, des de 2003, han estat assassinades 1.165 dones i 47 nines i nins. Des de 2009, s’han interposat gairebé 2 milions de denúncies per violència de gènere i més de mig milió d’ordres de protecció. Segons les dades de la “macroenquesta de violència contra la dona” el 34,2 % de les dones han sofert violència per part de les seves parelles o exparelles. El 47,2 % no han denunciat ni han utilitzat els serveis públics d’ajuda.

Les vides de les dones no són números i no podem acostumar-nos ni resignar-nos a conviure amb aquesta violència que desafia els pilars d’un país democràtic. Cap dada de violència contra les dones és acceptable en una societat que pretengui ser lliure, igualitària i justa.

La violència de gènere és una terrible vulneració de drets humans que posa en qüestió la qualitat democràtica del nostre país. El dret a la igualtat, la llibertat, la seguretat i la dignitat es trenca en cada assassinat masclista.

La violència de gènere és incompatible amb una societat plenament democràtica, i ens pertoca garantir la llibertat la seguretat i la vida de les dones i protegir les víctimes és una obligació democràtica.

Aquesta realitat ens obliga a tots i totes a ratificar el compromís ferm contra aquesta xacra, en defensa dels drets de les dones, l’erradicació de qualsevol mena de violència masclista i combatre qualsevol discurs negacionista i posicionament polític que negui de la violència de gènere o rebutgi les polítiques públiques enfocades a la seva total erradicació.

Nosaltres ho tenim clar i per això reiterarem el nostre ferm compromís, perquè és essencial per l’avanç de la nostra societat i la millora de la nostra democràcia. Per això cal lluitar per acabar amb aquests posicionaments polítics que l’únic objectiu que tenen és invisibilitzar la violència masclista, que és la violència que exerceixen els homes contra les dones pel simple fet de ser dona.

Els socialistes tenim la convicció que la tolerància zero amb la violència contra les dones ha de ser un valor i consegüentment defensat per a tots i totes.

darreres notícies

et pot interessar

Rafel Rubio Ferrer, perruquer i empresari, és regidor de Comerç, Indústria, Fires i Mercats a l’Ajuntament de Felanitx

“Hem de recuperar l’experiència de comprar al petit comerç, que sigui com un relat d’emocions, i ho hem de fer entre tots”