14.8 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimecres, 30 novembre 2022

Ara que la pandèmia ens ho permet i després de dos anys obligats a suspendre molts d’actes, els socialistes ens sentim molt contents de poder celebrar l’aniversari de l’Agrupació Socialista de Felanitx.

La nostra agrupació va néixer l’any 1936, ara fa 86 anys, coincidint amb el cop d’estat de juliol del mateix any contra el govern democràtic de la Segona República Espanyola i que desencadenà en una Guerra Civil cruenta que causà milers de víctimes a tot l’Estat.

El desenllaç de la Guerra Civil va obrir un període històric difícil per a la societat espanyola en general, i per als socialistes en particular, ja que es va enfrontar a la dictadura en condicions molt dures i sotmesos a una constant persecució policial.

Aquells socialistes eren gent corrent que portava una doble vida; homes i dones que es van jugar la vida sent pràcticament desconeguts. Molts, des de la presó, van aconseguir connectar amb antics militants i organitzar-se per gremis, branques, sectors i barris.

La legalització del Partit Socialista es va produir el febrer de 1977 i suposa el ressorgiment dels socialistes a tot l’Estat i Felanitx.

Som un partit que ha sofert les circumstàncies més greus que ha patit el nostre país i el nostre poble durant el segle passat i hem sobreviscut a guerres i dictadures.

Els socialistes som l’únic partit polític de que hem concorregut a 10 de les 11 convocatòries electorals a Felanitx, que ens ha permès gaudir de molts bons anys com el 1983, 1991, 1995 i 1999, i 2015, i d’altres no tan bons com la moció de censura de 1992 perpetrada pel PP per fer fora Miquel Riera i la moció de censura encoberta el 2020 contra Xisco Duarte orquestrada per un trànsfuga i el Pi, amb el suport del PP.

Malgrat els entrebancs i les traves, som l’únic partit d’esquerres que ha guanyat les eleccions locals i altres eleccions supramunicipals, constatant convocatòria rere convocatòria que els socialistes felanitxers tenim força i cos.

Dissabte serà una jornada molt especial per tots nosaltres: a més de celebrar la nostra llarga història, el mateix horabaixa inaugurarem la nostra nova seu a Felanitx. Una nova casa del poble oberta a tota la ciutadania, que és i serà un espai obert als felanitxers i felanitxeres on confrontar, debatre idees i projectes.

Convidam tots els felanitxers i felanitxeres, companys, militants, simpatitzants i altres forces progressistes de Felanitx a compartir amb nosaltres aquesta jornada, que començarà a les 18 hores a la Casa de Cultura i acabarà les 19 hores a la nostra seu situada al carrer Marià Aguiló, 4 A, on podrem pegar una mossegada junts.

Siau benvinguts.

darreres notícies

et pot interessar

Jo sí, la resta no