17.9 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimecres, 7 juny 2023
Els sis candidats, amb els tres moderadors enmig, just abans de començar el debat
Els sis candidats, amb els tres moderadors enmig, just abans de començar el debat

Diumenge serà un dia clau que marcarà el futur dels pròxims (i pot ser més) quatre anys del municipi. Sis partits: PP (Catalina Soler), PSOE (Xisco Duarte), Bloc (Miquel Lluís Mestre), PI (Jaume Monserrat), UP (Caterina Ramon) i Vox (Maria Vidal), es presenten per dur les regnes del nostre Ajuntament. Demà divendres acaba una intensa i activa campanya electoral en què els partits han fet tot el possible per fer arribar a la ciutadania les propostes que han preparat per poder millorar el municipi.

El públic, molt atent al que deien els aspirants a la batlia
El públic, molt atent al que deien els aspirants a la batlia

La setmana passada, aquest setmanari oferí un especial amb una entrevista amb cada un dels sis candidats. I dilluns passat, a la Casa de Cultura, els candidats varen exposar i debatre diferents temes durant prop de dues hores.

El debat, organitzat per Felanitx.tv conjuntament amb aquest setmanari, va ser moderat per Joan Socies i Gori Vicens amb l’ajuda de Llorenç Vadell, que es cuidà de controlar els temps perquè tots els candidats parlassin més o manco el mateix minutatge, cosa difícil en un debat polític. L’ordre d’intervenció se sortejà abans de començar perquè fos amb el màxim d’imparcialitat possible.

Damunt la taula, sis grans blocs amb qüestions prou conegudes per tothom i que ja havien estat, en gran part, plantejades als candidats a les entrevistes publicades la setmana passada.

Abans, però, per rompre el gel —com se sol dir—, la primera qüestió que se’ls plantejà va ser: per què l’han de votar a vostè i a la seva candidatura?

Tot seguit, es començaren a debatre els sis grans blocs, que incloïen temes com la política fiscal, el centre de Felanitx, comerç, mobilitat, Pla General d’Urbanisme, escola nova, polígon industrial, el Sindicat, transport públic, polítiques socials, l’hospital sociosanitari, l’hospici, medi ambient, neteja, residus o aigua potable, entre molts d’altres. El darrer bloc va fer referència a la governabilitat i a possibles pactes postelectorals. N’hi ha haver que es varen manifestar clarament amb qui no pactarien i altres que no es varen voler banyar tant.

Va ser un debat que va partir molt encotillat, molt seriós, on els candidats anaven defensant els seus punts de vista sobre els temes plantejats, molts d’ells històrics i que es debaten eleccions rere eleccions.

Els que han governat explicaren la gestió que han fet i la que continuaran fent, mentre que alguns dels que han estat a l’oposició criticaren la gestió feta pels governants i tots explicaren què faran si governen. Les intervencions foren molt semblants a les respostes que oferiren a les entrevistes i al que han anat publicant els partits a les seves columnes setmanals. No hi va haver gaires novetats ni nous anuncis per destacar. Cap al final sí que el debat es va animar una mica amb algun estira-i-arronsa entre els candidats, fent incidència en els seus diferents punts de vista.

La darrera part del debat, amb l’anomenat minut d’or, cada un dels candidats aprofità per transmetre a la ciutadania el missatge final i directe per a les eleccions de diumenge.

Recordau que el debat va ser gravat per Felanitx.tv i que es pot veure a través d’internet, en qualsevol moment a YouTube, Facebook o Twitter, així com a la pàgina web del setmanari, a la secció de vídeos.

11.766 electors estan cridats a les urnes

Després d’una llarga precampanya electoral i dues setmanes de campanya, dissabte és la jornada de reflexió i diumenge toca anar a votar. Al nostre municipi estan convocats a les urnes 11.726 ciutadans que hauran de triar entre les sis candidatures que es presenten, per elegir els regidors que formaran el consistori de la dotzena legislatura.

Per dipositar els vots hi haurà denou meses electorals repartides en set col·legis: quatre a Felanitx (Escola de Música, Col·legi Joan Capó, Casa de Cultura i Auditori Municipal), un a Cas Concos (es Local), una altra a s’Horta (Col·legi Reina Sofia) i a Portocolom, tots es concentren al Centre Cívic.

Si tot va segons les passades eleccions, devers les 22 hores ja es començaran a saber els resultats amb una certa fermesa.

A partir de les 20.30 hores, i així com es vagin sabent els resultats de les meses electorals, anirem informant a través de les xarxes socials del setmanari Felanitx i de Felanitx.tv.

darreres notícies

et pot interessar

Amàlia Salas López-Cepero

“A Felanitx ens falten polítiques culturals valentes”