24.7 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 1 juliol 2022

El Bloc per Felanitx critica la “falta d’ambició” amb els projectes que ha presentat l’Ajuntament a la convocatòria de fons europeus Next Generation per un valor de 5,2 milions d’euros. Consideren que s’hauria d’invertir més en la millora de la xarxa de subministrament de l’aigua potable, que actualment perd devers un 37 %, segons explica el Bloc en una nota de premsa.

Els ecosobiranistes expliquen que: “el Govern de les Illes Balears va anunciar dia 7 d’abril que destinava fins a 2,6 milions d’euros als municipis de menys de 20.000 habitants per millorar la xarxa d’aigua potable. L’equip de govern ha tengut un mes per preparar un bon esborrany de projectes amb actuacions als llocs més problemàtics com puguin ser el dipòsit del carrer Molins o la millora de les canonades principals de distribució, però l’esborrany presentat, de moment, és per la introducció de comptadors d’aigua amb telecontrol i telelectura (similars als comptadors elèctrics domèstics). El cost estimat d’aquest projecte són uns 17. 000 euros”.

Des del Bloc, “trobam que és un projecte molt poc ambiciós, ja que l’únic que millorarà aquest projecte és un coneixement més precís de les pèrdues, però no les ataca”. I critiquen “el regidor de l’àrea, Joan Aznar, va dir al Ple que no havien tengut temps de preparar res més ampli perquè no feia ni una setmana que sabien de la subvenció, quan al ple del mes d’abril des del Bloc ja els vàrem comunicar l’existència d’aquesta convocatòria”. A més, destaquen que “aquest projecte presentat per ser subvencionat a través dels fons europeus podria ser finançat per la línia d’ajudes que ofereix el Consell de Mallorca, ja que està inclòs dins el Pla d’Acció Contra el Canvi Climàtic”.

Per tant, des del Bloc expressen: “de moment seguirem amb pèrdues a la xarxa d’aigua i amb nivells de nitrats superiors als permesos. Xerrant de nitrats l’única solució que ha anunciat l’Ajuntament és mesclar l’aigua del pou dolent amb més aigua del pou bo”.

darreres notícies

et pot interessar

Reciclar la policia, també