14.1 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Diumenge, 27 novembre 2022
La carretera de Campos, on es construirà l’hospital
La carretera de Campos, on es construirà l’hospital

A més, els pressuposts preveuen invertir cinc milions més en altres actuacions al municipi

El pressupost del Govern de les Illes Balears per al 2023 preveu una partida (que no ens han pogut quantificar) per començar la construcció de l’hospital sociosanitari a la sortida del poble cap a Campos, a baix de sa Mola.

A més d’aquest importantíssim projecte per a Felanitx, el Govern ha previst als pressuposts tota una sèrie d’inversions més que pugen a prop de cinc milions d’euros, segons han informat els socialistes felanitxers en un comunicat.

Així, indiquen que hi ha prevista la construcció de la nova escola, amb una inversió d’1,1 milions d’euros; la millora de l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Felanitx, amb 2,2 milions d’euros d’inversió; el projecte per augmentar el reg amb aigües regenerades de Porreres i Felanitx, per un valor d’1 milió d’euros; la redacció del projecte de conducció per al subministrament d’aigua en alta de Manacor, Felanitx, Campos, Santanyí i ses Salines, o la compra de nou sòl industrial a Felanitx, per valor de 370.300 euros.

A la mateixa nota s’apunta que “l’agrupació socialista de Felanitx ha fet possible que s’inclogui una partida en els pressuposts del 2023 de les Illes Balears destinada a l’inici de la construcció de l’Hospital”. I hi denuncien “la deslleialtat cap als felanitxers després de la votació en contra del PP i el PI als pressuposts que recullen aquesta inversió”, i afegeixen que “el procediment s’ha allargat, especialment per la pandèmia i la tardança de l’Ajuntament en la cessió dels terrenys, però sobretot per la dotació de serveis no realitzada”.

Ara s’acosten les eleccions i els retrets polítics es fan més patents. Fa unes setmavnes era l’equip de govern de l’Ajuntament (PP, PI, J. Aznar) qui criticava que no havia pogut fer el projecte de dotació de serveis abans perquè el Consell (PSOE, Podem, Més) no els havia dit on volia la rotonda, i ara és el PSOE qui acusa l’Ajuntament de “no haver fet els deures a temps, ja que a hores d’ara encara no ha dotat de serveis els terrenys on es construirà l’edifici, fet que no fa més que corroborar que l’equip de govern continua posant obstacles al fet que l’hospital es pugui fer en els terminis prevists i amb això voten en contra del projecte més important pel municipi, i la inversió més gran pressupostària que farà el Govern al nostre municipi el 2023”, han escrit els socialistes.

Punt de vista

Sigui com sigui, i tengui raó qui en tengui —és molt mal de fer saber cert qui la té perquè cadascú conta la seva—, és ben hora que uns i altres es deixin de comèdies i de retrets mutus i facin feina pel comú, perquè els felanitxers i pobles de la contrada puguem fer ús d’aquest hospital que tant sanitàriament com comercialment i econòmicament ha d’ajudar a aixecar aquest poble.

Està clar que la ruptura del pacte de govern anterior i la formació d’un nou equip ha deixat nafres males de curar, i fa que hi hagi rancúnies i bregues polítiques per una part, i ganes de penjar-se medalles per l’altra, però això, aquests nyic-i-nyacs, a la majoria de ciutadans no els importen gens; el que vol la gent són accions i realitzacions. Pensau que d’aquí a mig any comptarem.

darreres notícies

et pot interessar

Condemna en veu baixa