5.4 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 3 febrer 2023

Closos ha funcionat des de fa 25 anys, principalment per l’entusiasme, l’esforç i el compromís de l’equip Closos. Persones voluntàries i ciutadans en general han fet possible amb esforços i dedicació consolidar el projecte.

També per l’aposta pionera del primer govern d’esquerres que hi va haver a l’Ajuntament, va ser possible la compra de la primera parcel·la, que després altres governs municipals han continuat. Precisament la darrera, que es va comprar el 2016, quan en Xisco Duarte era regidor de Cultura i patrimoni. El que també és cert que na Soler com a batlessa no va comprar cap terreny, i té l’honor de ser l’única que no va invertir cap cèntim en aquesta causa i acabarà aquest mandat mantenint-lo.

Els socialistes fa dos anys que feim la mateixa petició: incorporar als pressuposts de l’Ajuntament una partida per compra de terrenys. Al mateix temps, el batle ens va dir que la negociació per compra de terrenys amb tres propietaris s’efectuaria aviat, i d’això també n’han passat dos anys.

Si realment l’equip de Govern PP-PI i trànsfuga tengués la intenció de fer créixer aquest projecte com diuen, per quin motiu no inverteixen doblers tres exercicis pressupostaris per compra de terrenys?

Cert que l’impost de turisme sostenible (l’ITS) de l’any 2018 va acceptar finançar el projecte de parc arqueològic del jaciment, però a conseqüència de la pandèmia, es va considerar que aquests doblers es destinassin als costos derivats de la pandèmia de la COVID-19.

També és cert que durant aquest temps, el PP-Pi i trànsfuga haurien d’haver fet els deures, però la realitat és que ni el pressupost ordinari ni tampoc els 11 milions de superàvits han anat destinats als closos, ni per compra de terrenys, ni molt menys a la redacció d’un projecte per presentar a l’ITS.

Per rematar-ho, han estat més de dos anys per dur a ple la segona aprovació inicial del Pla especial de protecció del bé d’interès cultural dels Closos de Can Gaià. Dos anys perduts per la seva inoperància.

Tot això, no ha fet més que posar traves, clarament intencionades, perquè el projecte es pogués finançar novament amb l’ITS, i en lloc d’assumir el fracàs en la seva gestió, polititzen aquesta qüestió i cerquen culpables aliens com de costum.

El Pi, i especialment el PP, s’equivoca quan vol polititzar aquest projecte, perquè tots els partits polítics que han passat per l’Ajuntament hi han cregut.

Aquest municipi té una història abans de na Soler i en aquesta història no hi ha ningú imprescindible, per això exigim al PP i Pi que deixin de polititzar temes que no s’han de polititzar o aquest municipi mai no avançarà amb governants com ells.

darreres notícies

et pot interessar

Carta oberta de Xisco Duarte

Rafel Rubio Ferrer, perruquer i empresari, és regidor de Comerç, Indústria, Fires i Mercats a l’Ajuntament de Felanitx

“Hem de recuperar l’experiència de comprar al petit comerç, que sigui com un relat d’emocions, i ho hem de fer entre tots”