5.4 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 3 febrer 2023

Segons les dades del Govern de les Illes Balears, la xarxa d’aigua potable de Felanitx va perdre 712.000 tones d’aigua el 2021, l’equivalent al consum d’una població de 15.900 persones en un any. Fins i tot, suposant un 10 % o un 15 % d’error en aquest càlcul, la quantitat d’aigua que s’extreu dels pous (i genera despesa pública), però no arriba als consumidors, o com a mínim no es factura, és escandalosa i inacceptable.

A més, el dipòsit està en mal estat, l’aigua dels pous de l’avinguda Argentina presenta una creixent concentració de nitrats (ara ja no de manera puntual, sinó contínua), superior a la permesa per les autoritats sanitàries, i s’Horta i Cas Concos tenen la seva problemàtica particular. Per si no fos prou, tal com es va demostrar fa dos mesos, és urgent posar fil a l’agulla en la recollida separada d’aigües pluvials i aigües residuals.

Encara podríem afegir a la llista el mal funcionament de molts comptadors (vells i calcificats), l’absència de comptadors en alguns casos i un sistema de gestió comptable i administrativa del proveïment municipal d’aigua propi del segle passat.

Tot plegat no és un tema senzill ni solucionable en una legislatura, és evident. Però si no comences un dia i continues fent feina i més feina, donant la prioritat política i pressupostària que mereix aquest servei ciutadà (aquesta competència ineludible dels ajuntaments), no s’arreglarà res.

El Bloc per Felanitx va condicionar el seu suport al pressupost municipal del 2022 a la realització, entre d’altres, d’una sèrie d’actuacions en matèria d’aigua. Senzillament, no s’han fet. PP, PI i el trànsfuga no donen importància al tema. Totes les actuacions en matèria d’aigua d’aquesta legislatura i de l’anterior (a Felanitx, s’Horta i Portocolom) han estat impulsades per regidors del Bloc, fins i tot sense ser els encarregats d’aquesta àrea. Quan el Bloc torni al govern municipal, tornarem a donar prioritat al tema.

Dona, vida, llibertat

Torna el 25-N. Tornam a denunciar la violència contra les dones a la nostra societat i altres societats llunyanes, com és el cas de l’Iran. Refermam el nostre compromís amb l’eliminació de la violència contra les dones, tant en dies assenyalats com en tots els altres.

darreres notícies

et pot interessar

Rafel Rubio Ferrer, perruquer i empresari, és regidor de Comerç, Indústria, Fires i Mercats a l’Ajuntament de Felanitx

“Hem de recuperar l’experiència de comprar al petit comerç, que sigui com un relat d’emocions, i ho hem de fer entre tots”