14.8 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimecres, 30 novembre 2022
Un dels molts hotels que hi ha a Portocolom

No sempre que un posa un plet el guanya, tot i pensar que té la raó. La Federació Hotelera de Mallorca fa mesos va interposar un contenciós administratiu per tal que l’Ajuntament tornàs els doblers cobrats de la taxa de recollida de fems dels anys 2020 i 2021 als hotels del municipi que havien tengut tancat els dos anys —o un— durant els quals hi va haver restriccions per la pandèmia sanitària provocada per la COVID-19.

Però el Jutjat Contenciós Administratiu ha donat la raó a l’Ajuntament, desestima la demanda presentada pels hotelers i argumenta que la Sala va actuar bé en cobrar la taxa perquè, malgrat la pandèmia, el servei es va continuar donant. És a dir, el camió de la recollida passava cada dia, com sempre. Per això, el tribunal ha desestimat les pretensions dels hotelers que no s’havia de cobrar la taxa i, si s’havia cobrat, s’havien de retornar els doblers. La sentència no és ferma i la Federació Hotelera de Mallorca la pot recórrer.

A finals del 2021 i dins el 2022, en el Ple de l’Ajuntament, el PSOE (a l’oposició) va demanar en diverses ocasions que no es cobrassin o que es retornassin els doblers als negocis que varen haver de tenir tancat obligatòriament per la pandèmia. Catalina Soler (PP), però, defensà i insistí cada vegada que “l’Ajuntament no pot fer aquestes bonificacions que es reclamen si primer el Govern de l’Estat no modifica la llei”.

darreres notícies

et pot interessar

Jo sí, la resta no