6.5 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dissabte, 28 gener 2023

El Govern de les Illes Balears té prevists nou milions d’euros per restaurar les barraques de Portocolom, després que la deterioració s’hagi agreujat a passes de gegant aquests darrers anys, que fins i tot algunes amenacen ruïna. Es rehabilitaran preservant el volum i els elements i caràcter que tenen, reforçant l’estructura perquè els temporals no continuïn danyant aquests elements tan característics que conformen la façana marítima.

La previsió del Govern era que les obres començassin a finals de 2022, però s’estan retardant sobretot perquè l’Ajuntament de Felanitx ha tardat més de sis mesos a informar-ne i fins fa pocs dies PortsIB no n’ha rebut l’autorització. A més, es continua a l’espera d’un informe favorable de Patrimoni del Consell de Mallorca, cosa que encara no s’ha produït. Per tant, si no hi ha canvis, la previsió és que les obres s’iniciïn dins el primer trimestre de 2023.

L’oportunisme i populisme ridícul que fa el PP i na Soler recentment en denunciar el retard de les obres de restauració xoca totalment amb la realitat. Soler té molt fàcil acusar les administracions supramunicipals dels mals que ella no resol, però sent ella regidora de l’Ajuntament hauria d’haver fet la seva feina i pitjar per accelerar aquesta autorització, en lloc d’endarrerir-la com ho ha fet. És clar que na Soler només té tres preocupacions, i dues ja les té de moment resoltes: cobrar un sou i crear la plaça de subinspector al seu marit; la tercera encara no, la lluita diària per pegar colzades als seus “companys” per comandar o sortir retratada.

Els socialistes continuam defensant que aquest projecte és molt necessari, perquè l’estat de degradació creix dia a dia a causa del dragat que es va fer i que va modificar els corrents interns. Això ha provocat que hi hagi més fondària a la badia, i com a resultat les ones dins el port ara són més grosses i copegen amb més força els mollets, varadors i barraques, especialment les de la zona de la Bassa Nova i el Riuetó.

Davant això, el PP de na Soler també oblida mencionar qui va originar el problema que provoca que el procés de degradació d’aquestes estructures s’hagi accelerat des de l’any 2005, quan varen dragar el port, i és l’actuació que va dirigir el Govern balear amb Jaume Matas de president i ella de batlessa.

darreres notícies

et pot interessar

Franc Prohens Cabrer i Jaume Prohens Manresa, músics i compositors

“Som conscients que és més difícil arribar al públic del nostre país amb una llengua estrangera, però consideram que ser fidels a un mateix és el més important”