14.8 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimecres, 30 novembre 2022
Punt de recollida de fems al començament del camí de Son Mesquida
Punt de recollida de fems al començament del camí de Son Mesquida

L’Ajuntament ha iniciat una quinzena d’expedients sancionadors per infringir l’ordenança municipal per a la recollida de residus municipals i la neteja d’espais públics. Després d’haver acabat la temporada turística s’han notificat quinze sancions per abocar enderrocs i residus en llocs inadequats o deixar-los als contenidors de rebuig sense separar per fraccions. La resta de multes, una quinzena més, les ha de tramitar la Policia Local. La quantia per aquestes infraccions arriba als 4.000 euros.

La feina del Servei de Vigilància Ambiental consisteix a trobar l’infractor i avisar-lo perquè retiri el que ha deixat a un lloc incorrecte. En cas que no col·labori restituint la zona embrutada, s’inicia l’expedient sancionador. Aquest servei de vigilància ha duit a terme diversos controls al terme municipal distribuïts en 39 punts on hi ha repartits els contenidors, tant de rebuig com de reciclatge. Els punts més conflictius són a Cas Concos, Son Valls, Son Mesquida i Son Proenç. Continua havent-hi turisme de residus, principalment a l’entrada de Felanitx per Campos i Porreres (gent d’aquests pobles que du els fems a tirar al nostre municipi).

La regidora de Medi Ambient, Catalina Soler, explica que “en tot l’any 2020 es varen posar 13 sancions; el 2021 es comptabilitzaren 22 multes, mentre que en el que va d’any en tenim una vintena, més les pendents per part de la Policia. La tasca que feim no és que no es vol sancionar. Sí que volem posar multes, però donam més prioritat a la restitució que a la sanció. Entenem l’educació abans que la imposició de sancions; així i tot, aquest estiu se n’han posat quinze”.

Cal recordar que una infracció lleu per infringir l’ordenança per a la recollida de residus i neteja d’espais públics pot arribar als 750 €. El fet d’abocar o abandonar residus a la via pública o a indrets distints dels especificats per l’Ajuntament està prohibit, segons disposa l’ordenança. També se sanciona el fet de dipositar els residus sense separar-los per fraccions, o bé en contenidors o bé en punts de recollida distints dels identificats per cada fracció de residus.

darreres notícies

et pot interessar

Jo sí, la resta no