33.9 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dissabte, 27 juliol 2024
Un ca passejant pels afores del poble
Un ca passejant pels afores del poble

L’Ajuntament presenta una nova campanya de conscienciació ciutadana

Els regalets dels cans per les vies públiques són un greu problema de salubritat i de convivència ciutadana. Adesiara s’anuncien campanyes per intentar fer prendre consciència perquè els propietaris dels animals els retirin.

Aquesta setmana, l’Ajuntament ha tornat a posar en marxa una nova campanya. A més, s’ha donat ordre a la Policia Local perquè intensifiqui la vigilància i sancioni els infractors de l’ordenança municipal. El lema de la nova campanya és: “Si no ho vols a ca teva, no ho deixis al carrer”. No recollir els excrements pot arribar a ser sancionat amb multes de fins a 750 euros, tal com marca l’article 49 de l’Ordenança de recollida de residus municipals i neteja d’espais públics.

La campanya consisteix en cinc fotografies d’impacte visual, on es pot veure un excrement de ca a l’asfalt, damunt una taula parada amb menjar, a l’estora d’una casa o amb jocs amb infants. A més dels informadors, que tindran una parada posada als diferents mercats del municipi, aquests dies també es fa campanya a les escoles, per conscienciar els infants del civisme i la convivència.

La regidora de Medi Ambient, Catalina Soler, ha explicat que “el que posam en relleu és el que la gent hauria de saber i no sap. Si tens una mascota i la treus a passejar no pots deixar que faci les feines enmig del carrer, i si les fa, les has de replegar i fer-ho net”. Quant a les sancions, Soler ha afegit que “ara ja no s’advertirà, passarem a l’acció que és multar, multar i multar. És molt trist que la societat només entengui les coses a cop de sanció, però vista la situació, no ens queda més remei”.

Des de l’Ajuntament demanen que entre tots “diguem basta a aquestes actituds que embruten el poble i danyen la salut.

darreres notícies

et pot interessar