5.4 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 3 febrer 2023

Aquesta setmana hem tingut ple del mes de novembre, una sessió que ha estat marcada entre altres temes per l’aprovació inicial del Pla Especial de Protecció dels Closos de can Gaià. Per al PI de Felanitx és una passa molt important i indispensable que fa que avancem en el futur projecte del Parc Arqueològic. Hem defensat sempre qualsevol feina feta al jaciment perquè, com ja vàrem manifestar la setmana passada, forma part de la nostra història. La inactivitat del PSOE referent al tema dels Closos ens sorprèn. Sorprèn que el portaveu socialista no digués ni una sola paraula en el torn d’intervencions a la plenària, ni fes cap mena d’autocrítica del tema. Això és com quan un estruç amaga el cap davall la terra. No li interessa parlar perquè els seus, el Govern, no han fet les coses bé i han mentit. El PSOE felanitxer no ha trobat suficients arguments per defensar el que ha fet el Govern, que no és més que deixar sense finançament el Parc Arqueològic. Era suficient amb una disculpa, però on no n’hi ha, no en cerquis. Des del PI de Felanitx esperam que aquesta aprovació inicial no trobi traves a les administracions supramunicipals i que almanco, si han negat els doblers als Closos de can Gaià, facilitin que s’aprovi definitivament el Pla Especial.

En la sessió plenària s’han aprovat altres punts, com la successió del contracte d’enllumenat públic, la pròrroga per segona vegada del contracte del servei de recollida i transport de les fraccions de paper-cartó, vidre i envasos lleugers, recollida de voluminosos i neteja viària del municipi, a més d’aprovar el Pla d’Igualtat. El PI Felanitx ha votat a favor de la moció amb relació a la troballa de les restes de n’Aurora Picornell, amb relació a les pintades vandàliques a Felanitx i amb relació al 25-N. El PI sempre ha condemnat la repressió franquista i qualsevol violència contra les dones.

Tenim una oposició constructiva com és la del Bloc per Felanitx, Podem i de vegades Vox, i una de destructiva i desinteressada com és la del PSOE. El PSOE, que demana al ple com està la situació de les canalitzacions per les pluges i quan el nostre president del PI Felanitx i batle de Felanitx fa l’explicació pertinent, no fan més que xiuxiuejar i no atendre a les explicacions. Quan la feina es detalla no s’escolta ni interessa.

No volem acabar la nostra aportació al setmanari sense donar els molts d’anys a Son Valls, perquè aquest cap de setmana són les festes patronals de Crist Rei. Ens veim a Son Valls! Salut.

darreres notícies

et pot interessar

Rafel Rubio Ferrer, perruquer i empresari, és regidor de Comerç, Indústria, Fires i Mercats a l’Ajuntament de Felanitx

“Hem de recuperar l’experiència de comprar al petit comerç, que sigui com un relat d’emocions, i ho hem de fer entre tots”