11.7 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimarts, 16 abril 2024

Aquests darrers dies hem comprovat com la paraula de Ports-IB envers la reconstrucció del moll vell no val res. Formigó i més formigó dins la mar. Tot plegat acabarà amb un empedrat molt tradicional (esperem) que disfressarà una obra d’enginyeria moderna que res té a veure amb l’estat original ni patrimonial de la primera línia de mar.

Però no acaba aquí la dèria urbanitzadora de l’entitat portuària pública. Ara s’han ficat entre cella i cella fer una escala a la barraca de Can Sureda. Aquesta obra, innecessària, romprà l’estètica i, una altra vegada, el patrimoni de Portocolom. Ports-IB s’ha de preocupar de rehabilitar les barraques de la forma menys traumàtica possible, deixant de banda els esforços per canviar-ne els usos, per urbanitzar-les en definitiva.

Per altra part, des d’aquesta columna del Bloc per Felanitx volem expressar públicament el condol a la família i amics, així com al mateix setmanari Felanitx, per la mort de Bartomeu Pou. La seva tasca al davant del setmanari durant tants d’anys té un mèrit extraordinari: moltes, moltíssimes hores de feina en favor de la llengua catalana, la informació local i el municipi de Felanitx. Sense oblidar el gest de deixar el setmanari a l’Obra Cultural Balear en el moment de la jubilació. També volem expressar la gratitud i el reconeixement que com a partit felanitxer sentim cap a Bartomeu Pou per haver introduït gradualment la llengua catalana en el setmanari fins a la seva normalització. Una feina impagable.

darreres notícies

et pot interessar