14.8 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimecres, 30 novembre 2022

Els socialistes fa molts de mesos que denunciam que els incívics continuen sense ser sancionats i exigim a l’Ajuntament que actuï amb rotunditat contra els infractors.

Ara, i després de mesos negant la desastrosa gestió dels fems i el greu problema d’incivisme que patim, l’equip de govern PP-Pi i trànsfuga ha anunciat unes mesures per evitar que Felanitx estigui més brut.

Segons sembla, aquest estiu, l’Ajuntament ha iniciat una quinzena d’expedients sancionadors a infractors. La veritat és que són poques, si comptam amb la quantitat de recursos que es destinen a la gestió dels fems, així com que cap de les sancions arriba als 4.000 euros, que és una xifra a tenir en compte. Així i tot, els socialistes volem dir que és un bon inici de l’equip de govern quan ens escolta i rectifica, és quan encerten, i aquesta vegada ha estat així.

La humilitat i l’acceptació de la realitat és la clau per dur endavant una política eficient i no propagandística com a la qual ens acostumen des de l’Ajuntament. Acceptar que Felanitx està a la coa en gestió, de residus, i que patim un excés d’abocaments incontrolats, desmunta dues coses: la primera, que l’estratègia de fer creure a la ciutadania que no hi havia problema no ha resultat efectiva: i la segona, que les promeses de na Soler, la regidora encarregada dels fems que arreglaria aquest problema immediatament, ha estat mentida.

Ja fa més d’un any, na Soler va anunciar a premsa que, vist el desastre en la gestió, no quedava més remei que fer campanyes de conscienciació a veure si millorava la situació i, si no, sancionarien, però malauradament, ha hagut de passar un any per comprovar que res ha canviat.

Davant aquest fracàs, na Soler encara insisteix que no es vol sancionar, que la prioritat a la restitució de l’endemesa, cosa que consideram totalment desencertada. En la situació que ens trobam no podem continuar perdonant multes als infractors.

En tot això, volem reconèixer la bona feina del Servei de Vigilància Ambiental per detectar, identificar i iniciar les sancions a tots aquells que embruten el nostre terme municipal. Aquest servei es va posar en marxa quan els socialistes formàvem part del govern local i ha demostrat que va ser un encert apostar per vigilar fora vila d’actes incívics.

Per acabar, els socialistes demanam a l’equip que continuen amb aquesta línia i que augmentin les sancions a qui ho fan malament, al mateix temps que demanam que es deixin de perdonar multes, perquè el problema es troba més estès que mai.

Ho repetim novament: menys selfies i més feina.

darreres notícies

et pot interessar