6.5 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dissabte, 28 gener 2023
Part de la pista pel pas de vehicles
Part de la pista pel pas de vehicles. (Foto: Miquel Àngel Escanelles)

Arran d’una crítica d’un ciutadà a través de la xarxa social Twitter, el col·lectiu ecologista i proteccionista Terraferida ha tornat a denunciar un circuit de motocròs de gran envergadura que hi ha des de fa anys dins la zona protegida ANEI de ca n’Alou, molt a prop d’on fa dos anys es “descobrí” un gran abocador de vidres i que l’Ajuntament es va veure obligat a netejar. Està dins la zona natural compresa entre Sant Salvador, el puig de ses Mamelles i el castell de Santueri. És una zona que antigament era agrícola, però que a causa del seu abandonament s’ha anat convertint en garriga.

Segons Terraferida, aquest circuit va començar sent molt petit i per a ús d’alguns aficionats locals, però amb el pas dels anys i la passivitat de les autoritats competents ha anat creixent, i ara té quilòmetres i quilòmetres de pista per dins terreny forestal.

Per les xarxes socials, diuen, aquest turó es coneix com a “Punta Lavington”. Des de Terraferida demanen als Agents de Medi Ambient que hi actuïn per frenar la degradació que pateix la zona i l’elevat risc d’incendi que suposa la pràctica de motocròs dins una zona de garriga.

darreres notícies

et pot interessar

Franc Prohens Cabrer i Jaume Prohens Manresa, músics i compositors

“Som conscients que és més difícil arribar al públic del nostre país amb una llengua estrangera, però consideram que ser fidels a un mateix és el més important”