32.9 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimarts, 16 agost 2022

En vist a les xarxes com “l’Ajuntament de Felanitx ha aprovat el PG i POD del municipi”, i hem quedat estorades, quines ganes de confondre a la ciutadania.

En aquesta darrera sessió plenària el que s’ha duit a terme és una aprovació inicial i no una de definitiva del nou pla. És a dir, aquest només ha estat un procediment d’inici d’una llarga cursa que acabarà, si tot va bé, d’aquí a uns quatre anys, i en els quals la ciutadania hi té molt a dir.

Podem Felanitx ha volgut donar el sus amb el seu vot favorable a aquest procediment tan necessari per a Felanitx, amb una normativa obsoleta que data de l’any 69. Però de cap manera això significa donar ara el vot positiu a l’aprovació definitiva d’aquest pla.
Ara comença la veritable redacció del Pla d’Ordenació Urbana, perquè ara venen les al·legacions que entre tota la ciutadania hi hem de fer. El Pla que ara inicia el seu camí és un pla fet sobre uns papers, que ha fet una empresa catalana, experta en fer plans urbanístics, d’això no en tenim cap dubte, i que hem pagat entre tots, però en el que cap dels seus membres viuen, ni han viscut mai, en el nostre municipi. Aquesta empresa fins ara hi ha fet feina, i ara posa a disposició del poble la feina perquè diguem el que trobam. I és aquí, en aquesta fase, on Unides Podem i les persones que vulguin, esperam que siguin moltes, diguin quin Felanitx volen.

I, d’entrada, el Felanitx que vol Unides Podem no és un Felanitx que sigui encara menys restrictiu que el pla anterior quant als metres necessaris per construir a foravila. Perquè no són només uns metres menys per propietari del que es tracta, sinó de construir moltes cases més, molts de pous més, més consum elèctric, més fems, etc. El batle diu que això afavoreix els pagesos perquè es puguin fer ca seva amb dues quarterades, però tots sabem que no són precisament els pagesos ni la sobirania alimentària els que estan al centre del model que proposa el Pla. Més aviat ens parla d’un model de creixement lineal pensat per arribar a tenir el doble dels habitants que tenim, sense resoldre el problema de l’habitatge inassolible, ni la degradació del centre de Felanitx, i sense aturar-se a pensar abans en els problemes veritables que tenim d’emergència climàtica. Per tant és, per a Unides Podem, un pla general per un Felanitx impossible.

Així i tot, donem la benvinguda a l’inici del procediment, i esperam que es generi prou debat i al·legacions suficients perquè finalment aquest pla acabi essent, quan retorni a l’Ajuntament per a l’aprovació definitiva, un pla que resolgui els problemes reals que té el nostre municipi, i faci convertir Felanitx en un lloc on sigui possible viure-hi.

darreres notícies

et pot interessar

Bernat Artigues Ribas. Músic i mestre d'Educació Primària

“Mantenir la il·lusió i la màgia és una de les lluites interiors que tenim molts músics”