14.8 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimecres, 30 novembre 2022
Stan Carrelet
Stan Carrelet

Stan Carrelet va néixer l’1 de desembre de 1960 a París. A l’edat de 15 anys va partir cap a Eivissa, on va estudiar a l’Escola d’Arts i Oficis de Vila i on va esdevenir deixeble de Daifa, l’últim dels grans ceramistes d’art popular eivissenc, que li va ensenyar l’amor a l’ofici i a la infinita creativitat d’aquest bell art de terra i foc. A la fi de 1979, la recerca de més exotisme el porta a Saint Barths, al Carib, on crea el seu primer taller amb èxit. El 1984 es troba, amb la seva nova família, a Eivissa i a París, on munta un nou taller que desgraciadament es destrueix en un incendi alguns anys més tard.

El 1990 retorna al Carib, a Barbados per un any i a Saint Barths, on realitza set anys de treball intens, amb la creació d’objectes inspirats en la natura que l’envolta: peixos, tortugues, pinyes i, per descomptat, els seus famosos cactus, que decoraran nombroses cases i hotels de l’illa. Des de 1998 viu i treballa amb la seva família entre Cas Concos —i més tard, a Son Mesquida— i Millemont (Illa de França).

En els darrers set anys Stan ha continuat elaborant i innovant amb les seves obres, que són totes úniques i fetes a mà, al seu taller del passeig Ernest Mestre i ha participat en múltiples exposicions com la de gerretes felanitxeres contemporànies, on ha volgut plasmar en l’argila la seva pròpia interpretació de la gerreta i recuperar, amb els altres artistes participants, un element icònic de Felanitx.

Actualment, estava condicionant, també amb les seves pròpies mans, la casa del carrer de Zavellà, que havia d’esdevenir el seu nou taller de ceràmica. Malauradament, no ha pogut vèncer la malaltia que l’afligia i ens ha deixat, encara massa jove.

darreres notícies

et pot interessar

Jo sí, la resta no