Ingredients (3 persones)
· 9 plaques precuinades
1 ceba
· 3 alls
· 150 g albergínies
· 120 g pastenagó
· 100 g pebre verd
· 200 g carabassó
· 120 g pebre vermell
· 130 g de bolets
· 50 g de formatge ratllat
· 3 cullerades d’oli d’oliva
· Sal
· Salsa de soja
· Pebre bo
Per a la salsa:
· 700 g de tomàtiga
· 1 ceba
· 3 alls
· Sal
· 15 g de sucre
· Pebre bo
· 3 cullerades d’oli d’oliva
Pelam i tallam l’all finament i la ceba en juliana, també tallam totes les altres verdures a trossos petits i els posam dins una paella amb oli d’oliva: primer l’all, la ceba, el pebre verd i el pebre vermell a tires fines, i el pastenagó; quan estigui tendre hi afegim l’albergínia, ho cuinam un poc més i hi afegim el carabassó i els bolets. Quan totes les verdures estiguin cuites, hi afegim pebre bo i salsa de soja. Ho cuinam uns cinc minuts més i retiram del foc.
Seguidament preparem la salsa de tomàtiga: sofregim a mig foc dins una paella amb oli d’oliva els alls i la ceba picats finament, ho salpebram, i quan la ceba estigui tendra hi afegim la tomàtiga ratllada i el sucre. Ho cuinam durant 30 o 40 minuts i en passar aquest temps ho trituram amb la batedora.
Després posam les plaques dins aigua calenta durant dotze minuts i les treim col·locant-les damunt un pedaç perquè eixuguin.
Feim els canelons. A cada placa hi posam la verdura, l’enrotllam i la col·locam dins una font de forn. Un cop muntats hi posam salsa de tomàtiga per damunt i formatge ratllat, els enfornam i els gratinam a 180 ºC durant deu minuts. Deixam temperar i servim