Entrant
Creps de marisc
Ingredients:
· 125 g de farina
· 1 ou
· 1/4 de litre de llet
· 1 cullerada de mantega
· Sal
Per al farcit:
· 1/4 de kg de gambes
· 1/2 kg de musclos
· 1/2 litre de salsa beixamel (o quètxup i maionesa)
Per a la salsa:
· 1 copa de cava o conyac
· 3 cullerades de salsa de tomàtiga
· Mantega
· Sal
omençam preparant la massa de les creps mesclant dins un bol la farina, l’ou batut, la llet, la mantega fusa i un poc de sal. Ho mesclam a mà i ho batem amb la batedora fins que quedi una massa homogènia. La deixam reposar uns 30 minuts.
Passam a fer les creps posant dins una paella untada amb mantega o oli tres cullerades de massa per crep i deixam que es faci per cada banda devers un minut, fins que s’acabi la massa.
Per al farcit, cuinam les gambes amb un poc de sal i els musclos. Ho tallam a trossets petits i els posam dins una font. Podem triar mesclar-los amb beixamel o amb salsa rosa, feta amb el quètxup i maionesa. Farcim les creps amb la mescla feta posant-hi una cullerada a cada una, allisant i enrotllant la crep i untant les voreres perquè quedi ben tancat.
Finalment, feim la salsa mesclant la salsa de tomàtiga amb el cava o conyac, li ho posam per damunt i també una cullerada de mantega. Ho enfornam amb el forn calent i ho deixam gratinar fins que estiguin dauradets per damunt.
Plat principal
Bacallà al txilindron
Ingredients:
· Bacallà al punt de sal
· 1 ceba mitjancera
· 3 alls
· 1 pebre vermell
· 3 tomàtigues
· 1/2 tassó de vi blanc
· 1 cullerada de pebre bord
· 2 o 3 ous bullits
· Oli d’oliva verge extra
· Sal
Primer arrebossam amb farina i ou el bacallà i el fregim. El reservam.
Dins una paella amb oli fregim la ceba, els alls i el pebre picat; hi afegim la tomàtiga i deixam que s’acabi de fer. Finalment, hi afegim el pebre bord per a evitar que es cremi. Ho abocam tot dins un pot i ho batem amb el vi blanc.
Un cop batut, ho posam dins una greixonera amb 1/2 tassó d’aigua, ho deixam coure un o dos minuts, ho rectificam de sal, hi posam els trossos de bacallà i ho deixam que torni coure un o dos minuts més.
Ho servirem amb els ous bullits picats per damunt.
Postres
Biscuit glacé
Ingredients:
· 500 ml de nata per a muntar
· 125 g de sucre
· 2 ous
· 1 culleradeta d’extracte de vainilla
Començam pujant la nata. Quan estigui a mig pujar, hi afegim el sucre i seguim batent fins que estigui totalment pujada.
Separam els rovells dels blancs dels ous i afegim els rovells a la nata mesclant fins que estiguin ben integrats.
Separadament, muntam els blancs d’ou i els mesclam amb moviments circulars a la mescla anterior. Finalment, hi posam l’essència de vainilla.
Seguidament, folram un motlo amb paper film i hi abocam la mescla, pegam uns copets per evitar que hi hagi bombolles d’aire i allisam la superfície. Ho tapam amb el film que quedi ben segellat perquè no hi entri aire. Ho congelam un mínim de 12 hores.
Ho servim amb galeta molta, taronja o llimona ratllada, xarop de maduixa o xocolata o també xocolata fosa.