Ingredients:
· 4 medallons de llomello de vedella
· 4 rodanxes de bacó o cansalada ibèrica
· 200 ml de vi negre
· 2 cullerades de concentrat de carn (tipus Bovril)
· ½ cullerada de farina de blat de moro
· 1 cullerada de mantega
· Sucre
Feim la salsa de vi, posant el vi i el sucre a foc mitjà fins que redueixi. Hi afegim el concentrat i la farina de blat de moro ja dissolta amb aigua, i ho deixam bullir un poc fins que espesseeixi. Abans de servir, hi afegim la mantega i ho remenam fins que quedi la salsa emulsionada i brillant.
Preparam el llomello envoltant cada tros amb el bacó i ho subjectam amb un escuradents o un fil de cuina. Tot seguit, ho passam per la planxa daurant primer el bacó i després la part de la carn, donant-hi el punt de cocció que més ens agradi.
Finalment, llevam l’escuradents o fil de cuina i ho servim amb escates de sal i una cullerada de salsa de vi negre. Un bon acompanyament són unes verduretes