22.9 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dissabte, 25 setembre 2021
Alguns dels cartells del trescafigures
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Aquests dies, fent una volta pel municipi, principalment per Felanitx vila, veim col·locades estratègicament figures dels nostres personatges més populars: els Cavallets, la Dama, els gegants, els caparrots, els dimonis o els sonadors de Sant Marçal fins a un total de 24 figures. És la gimcana Trescafigures, que ha organitzat l’agrupació folklòrica Abeniara amb la col·laboració de l’Ajuntament. 

Cartell trescafigures
Cartell trescafigures

Fins al primer d’agost teniu temps per cercar-los i fer-vos-hi una fotografia o autoretrat –pot ser individual, en família o amb amics– i penjar-lo a les xarxes socials amb l’etiqueta #trescafigures o #culturafelanitxera. També l’heu d’enviar per correu electrònic a trescafigures@felanitx.org i indicau-hi el nom, DNI, i data de naixement de les persones que surtin a la imatge. Qui aconsegueixi fotografiar-se amb els 24 personatges rebrà un obsequi,

Just devora cada figura hi ha un codi QR amb tota una sèrie de dades i història sobre el personatge. Malgrat que gairebé totes són més que conegudes pels felanitxers, sempre és bo refrescar la memòria i saber si s’ha pogut esbrinar qualque detall més que no sabíem. Tota aquesta feinada ha estat gràcies a grup de persones baix l’aixopluc d’Abeniara i de l’Ajuntament. Una bona manera de conèixer la nostra cultura i patrimoni, ja sigui en família, amb amics o individualment. També a les xarxes socials es donaran pistes d’on poden estar i que sigui més bo de fer localitzar-les.

La regidora de Cultura, Melanie Mesquida, ha explicat que “l’Agrupació Abeniara ens va proposar aquest projecte que té dos vessants: que la gent surti al carrer i visiti els diferents nuclis, i que els més joves coneguin quina és la història de cada personatge. És un projecte que valora la cultura de ca nostra i tot d’una hi vàrem apostar”.

A part de la gimcana, està previst que durant el pròxim curs escolar les figures dibuixades per na Xisca Barceló recorrin totes les escoles del municipi perquè els infants coneguin més detalls del nostre patrimoni cultural popular.

Està previst que també s’ampliï el nombre de figures amb, per exemple, els Salers.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

darreres notícies

et pot interessar