19.3 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dijous, 24 juny 2021
Començament del camí de Son Proenç. A la dreta la pista de l’autoescola i a l’esquerra, el solar
Començament del camí de Son Proenç. A la dreta la pista de l’autoescola i a l’esquerra, el solar
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Es demana formalment que el Sindicat aculli la futura Facultat de Belles Arts

Tal com avançàrem la setmana passada, per unanimitat de tots els regidors, en el Ple de dilluns s’aprovà demanar al Govern balear i al Consell de Mallorca que en un futur l’edifici del Sindicat pugui ser la seu de la Facultat de Belles Arts i que fins i tot també s’hi puguin realitzar altres activitats o estudis relacionats amb les arts escèniques.

Una de les façanes laterals del Sindicat

El solar per a la nova escola, cedit a la Conselleria

Per unanimitat de tots els partits polítics, en el mateix Ple, es va acordar cedir a la Conselleria d’Educació el solar de 8.257 metres quadrats que l’Ajuntament va comprar fa unes setmanes amb la finalitat concreta de la construcció i posada en funcionament d’una nova escola d’educació infantil i primària de dues línies. El terreny, situat als afores de Felanitx, just on comença el camí de Son Proenç, és sòl rústic i el Govern, mitjançant el Decret de Mesures Urgents, ho haurà de declarar d’utilitat pública per aixecar el nou edifici.

El consistori va agrair el treball realitzat els darrers anys per la ’Plataforma volem una escola nova’, que no ha cessat en la seva tenacitat de reclamar constantment un nou centre escolar públic a Felanitx poble on ha anat augmentant considerablement el nombre d’alumnes matriculats.

Altres assumptes del Ple

Quatre hores de Ple donen per a molt. Debat, rèplica, contrarèplica, precs, preguntes, mocions que presenten els partits polítics… La setmana que ve ampliarem alguns d’aquests punts que també es van debatre i aprovar o no pels regidors.

Esmentem però alguns assumptes. Es va començar guardant un minut de silenci en memòria a Sebastià Cerdà Capó, qui va ser regidor de l’Ajuntament –a l’oposició- la legislatura de 1995-1999 pel partit polític local Coloms a la Sala (CALS) i que va morir la setmana passada.

Es va aprovar un nou conveni de col·laboració entre el Ministeri d’Interior i l’Ajuntament per renovar i millorar la col·laboració i coordinació entre la Policia Local i la Guàrdia Civil, en especial incidència en matèria de violència de gènere i menors.

S’aprovaren alguns documents relacionats amb la posada en marxa de la recollida de fems porta a porta que vol implantar l’Ajuntament a partir del pròxim primer de gener; una tramitació administrativa enutjosa i llarga.

A proposta d’Unides Podem, es revisaran moltes de les ordenances municipals fiscals i taxes de preus públics, atenent al criteri de capacitació econòmica dels subjectes passius. Moltes d’aquestes ordenances són de fa anys, han quedat obsoletes i necessiten revisar i adaptar a les demandes actuals.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

darreres notícies

et pot interessar