7.8 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dissabte, 28 gener 2023

Fa uns anys el Consell de Mallorca atorgava un premi a tots els alumnes que aconseguien la nota mitjana d’excel·lent a ESO (de 9 a 10). Vaig tenir la sort d’acudir-hi en una ocasió, quan el meu fill major va rebre aquest títol. Es va celebrar al Palau de Congressos de Palma i el polític de torn, juntament amb la consellera d’Educació, es varen empesar l’entrega del diploma d’uns cinc-cents alumnes aproximadament, entre al·lots que havien acabat batxiller, ESO i primària a Mallorca.

Malauradament, ara de l’entrega d’aquest premi se’n cuida l’Ajuntament i, almenys enguany, s’han limitat a fer l’entrega als 51 millors expedients entre ESO, FP i alumnes del Conservatori.

A part del meu respecte a tots aquests al·lots que han aconseguit el premi, que l’Ajuntament hagi reduït tan significativament el nombre de guardonats, en lloc de donar el premi a tots els joves que han aconseguit la nota per damunt de 9 (excel·lent), és en la meva opinió una “politiqueria” absoluta: es limiten a donar un nombre mínim de títols, amb la menys feina possible, i així sortir a la foto.

La veritat és que aquest títol acadèmicament no serveix de res, més que per donar un reconeixement als al·lots pel seu esforç; però per a un estudiant que ha superat el 9 és decebedor que ara s’hagi reduït d’aquesta manera. Supòs que deuen pensar que un nin amb una mitjana de 9,4 per exemple, no s’ha esforçat prou perquè se li reconegui.

Ja m’agradaria veure quants n’hi ha per dins l’Ajuntament, “d’aquests que ens comanden”, que, al seu moment, aconseguissin aquesta mitjana • Maria Lluïsa

darreres notícies

et pot interessar

Franc Prohens Cabrer i Jaume Prohens Manresa, músics i compositors

“Som conscients que és més difícil arribar al públic del nostre país amb una llengua estrangera, però consideram que ser fidels a un mateix és el més important”