33.1 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dijous, 29 juliol 2021
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

1995, un anunci d’una coneguda marca de cotxes acabava amb unes sigles que se varen fer el que avui en dia diríem virals; molts no el deuen recordar, però aquests que ara anomenen boomers estic ben segur que sí que el tenen a la memòria, no?! JASP: “Jóvenes, Aunque Sobradamente Preparados”.

I jo me deman: què ha passat? Com hem pogut passar d’allò a això que tenim ara? Per on s’ha perdut? Tots aquests JASP, on són? I el que més ens importa ara: què n’han fet, dels seus fills? Perquè se suposa que el jovent d’ara són els seus descendents, no? A quin grup de joves que vengueren després es va fotre tot? Als millennials, generacions X, Y, Z, centennials, generació Alpha…?

Ja en poden cercar, de noms i lletres, però res, ja vos ho diré jo el que són. Està ben clar, a tots aquests d’ara —una gran majoria, a més a més, per afegir en el banyat, també són ninis (ni estudien ni fan feina)— els podem anomenar JAST. Era evident, s’ha tancat el cercle, passant de JASP a JAST; això sí, tot gràcies a la complicitat dels seus progenitors, que aquests, per no tenir, no tenen ni grup on incloure’ls. Bé, sí que el tenen, però seria tan políticament incorrecte el que diria, que ben segur me durien a tancar un parell d’anys.

Idò això, JAST són tots aquests que han fet que el nom de Mallorca sigui malmès pertot arreu a través dels mitjans amb les seves actituds irresponsables i egoistes. Un bon JAST estan fets tots aquests, però no crec que en facin cap anunci amb aquestes sigles… o sí, qui sap?, el món està molt malament!

Au idò, a tots aquests JAST*, sabeu què vos dic quan vos sent dir que no tornareu? Mem si és vera, i en partir tancau la porta!

  • JAST (“Jóvenes, Aunque Sobradamente Tontos” (i els teus pares… també!)
    En Bonatinta
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

darreres notícies

et pot interessar