24.7 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 1 juliol 2022

No hi ha dret que cada dia ens hàgim de trobar amb múltiples situacions en què xerrar en català dins ca nostra suposi un risc que no ens entenguin, en el millor dels casos, o de viure una situació violenta, per exemple, a un bar, restaurant, tenda o negoci qualsevol on entenen quatre llengües però la nostra no. I si així i tot hi anam, devem ser beneits de bon de veres.

Però amb el que no puc de cap manera és que a la sanitat pública, pagada amb els nostres imposts i dirigida pel Govern de PSOE, Podemos i Més, s’oblidin que encara quedam catalanoparlants i, per exemple, als centres de salut i hospitals, en particular a Son Espases, no s’utilitzi MAI el català per cridar els pacients que esperen a urgències, encara que tenguin el nom ben mallorquí. A les consultes també et criden en castellà, i per qualsevol cosa. Una gran part del personal sanitari només et parla en castellà i, fins i tot quan la doctora o doctor t’atén en català, sol fer l’informe en castellà, el qual ja ve estructurat en aquesta llengua. I les pantalles de les ecografies, i tot, absolutament tot. I no parlem de la Facultat de Medicina, on “quasi el 100 % de les classes són en castellà”, en paraules recents del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura.

Ja sabem que el PSOE arrossega una E cada pic més feixuga i que el comanden de Madrid, però és una autèntica vergonya que Més i Podemos consentin el que estan consentint. Després de set anys en el Govern, la situació també és culpa seva perquè l’han volguda consentir, no hi ha excuses que valguin. I els queda poc temps per pegar un cop damunt la taula • Joan Amor

darreres notícies

et pot interessar

Bartomeu Bennàssar Vicens, teòleg, sacerdot i escriptor felanitxer

Bartomeu Bennàssar, en perspectiva