19.3 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dijous, 24 juny 2021
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

El número del setmanari corresponent a dia 28 de maig publica una carta a la redacció titulada “Els fills honorats”, firmada per Per aclarir. Si no l’he malentesa, defensa que, perquè Felanitx ja té a la seva història fills predilectes i fills adoptius, aquestes distincions no s’han de concedir a ningú pus, és a dir, que la llista està tancada (numerus clausus).

Jo no som capaç de veure que, si hi ha persones que n’han rebudes, això sia un motiu de no concedir-ne a ningú pus. Jo pens que, quan una persona se mereix una distinció com aquestes o una altra de semblant, la hi han de concedir. Si el món no s’acaba, aniran sortint a rotlo individus amb mèrits equivalents o superiors als dels qui un dia reberen aquells honors: cada any s’alça un curro, diu l’expressió popular.

La qüestió dels honors i les distincions és espinosa. D’entrada, no hi ha una mesura establerta que assenyali quants de punts ha d’haver reunit el qui ha d’esser elegit fill il·lustre (o adoptiu, si no és felanitxer de naixement, però se mereixeria esser-ho), o bé rebre la Medalla de la Ciutat. També la valoració dels mèrits de cadascú serà diferent segons els qui ho jutgin: no tothom estarà d’acord si tal o tal concessió està justificada, sempre hi haurà que hi veurà greuges comparatius, i sobretot, atesa la pasta de què és feta l’espècie humana, l’enveja, que és el sisè dels pecats capitals, hi pesarà decididament.

Jo, al contrari d’aquell comunicant, pens que l’autoritat farà bé d’atorgar aquests honors o distincions a qui ho valgui. Vull creure que potser hi ha hagut, hi ha i encara sorgiran, individus que se’ls mereixeran. I en deuen haver de néixer. Pens, això sí, que els honors i les distincions s’han de concedir amb parsimònia. Si se prodiguen, se produirà un efecte d’inflació sobre els homenatges mateixos i perjudicarà els qui els reben o els han rebuts ● Ben aclarit

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

darreres notícies

et pot interessar