17.5 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dissabte, 26 juliol 2025
Aguiat mariner
Foto: Diari de Mallorca

Ingredients

Per al flam:

· 500 g de sípia

· 4 gambots

· 4 patates grosses

· 1 ceba mitjancera

· 4 alls

· 1 pebre verd

· 2 tomàtigues madures

· 1 fulla de llorer

· 100 ml de vi blanc

· 800 ml de brou de peix

· 1 culleradeta de pebre bord

· Oli d’oliva verge extra

· Sal

· Pebre bo

Pelam i tallam la ceba i els alls. Llavors, tallam també el pebre en trossos petits i, amb un poc de sal, ho sofregim tot dins una paella amb oli d’oliva a foc mitjà-baix. L’hi tenim entre vuit i deu minuts.

Pelam i trossejam la tomàtiga i, en estar a punt el sofrit, l’hi afegim amb una fulla de llorer. També hi posam la sípia. Ho deixam coure devers cinc minuts i després hi afegim la culleradeta de pebre bord. Ho remenam bé anant alerta que no es cremi. Hi abocam el vi i deixam que s’evapori.

A part, pelam i tallam les patates a cantons. Les afegim a l’aguiat amb el brou de peix i un poc més de sal. Ho deixam coure devers 35 minuts.

Finalment, hi posam els gambots i ho deixam coure devers set minuts més. Ho servim calent

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

darreres notícies

et pot interessar