Ingredients
- 3/4 de kg de calamars mitjans
- 150 g de bacallà dessalat
- 150 g de gambes crues pelades
- 2 cebes
- 3 alls
- ous (1 cru i l’altre bullit)
- llesques de pa de motle
- 1/2 tassó de llet
- 1 tassó de salsa de tomàtiga
- 1/2 tassó de brou de peix
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
- Pebre bo
Pel farcit començam mesclant les dues llesques de pa de motle sense crosta amb la llet. Hi afegim el bacallà i les gambes picades, l’ou cru, el bullit picat, sal i pebre bo. Ho mesclam tot i ho reservam.
Mentrestant netejam els calamars de pell, boca i de tentacles i els netejam bé davall l’aixeta.
Després picam els tentacles i els afegim al farcit, ho mesclam i anam farcint els cossos dels calamars i els tancam bé amb un escuradents.
Un cop tots farcits, els daurarem dins una paella i els reservam. Dins el mateix oli sofregim les cebes tallades en juliana i els alls filetejats, hi afegim la salsa de tomàtiga i el mig tassó de brou de peix.
Col·locam els calamars dins aquesta salsa i ho deixarem a mig foc durant 20 minuts.