25.5 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dilluns, 4 agost 2025
Calamars farcits de bacallà i gambes en salsa
Calamars farcits de bacallà i gambes en salsa

Ingredients 

  • 3/4 de kg de calamars mitjans
  • 150 g de bacallà dessalat
  • 150 g de gambes crues pelades
  • 2 cebes
  • 3 alls
  • ous (1 cru i l’altre bullit)
  • llesques de pa de motle
  • 1/2 tassó de llet
  • 1 tassó de salsa de tomàtiga
  • 1/2 tassó de brou de peix
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre bo

Pel farcit començam mesclant les dues llesques de pa de motle sense crosta amb la llet. Hi afegim el bacallà i les gambes picades, l’ou cru, el bullit picat, sal i pebre bo. Ho mesclam tot i ho reservam.

Mentrestant netejam els calamars de pell, boca i de tentacles i els netejam bé davall l’aixeta. 

Després picam els tentacles i els afegim al farcit, ho mesclam i anam farcint els cossos dels calamars i els tancam bé amb un escuradents.

Un cop tots farcits, els daurarem dins una paella i els reservam. Dins el mateix oli sofregim les cebes tallades en juliana i els alls filetejats, hi afegim la salsa de tomàtiga i el mig tassó de brou de peix.

Col·locam els calamars dins aquesta salsa i ho deixarem a mig foc durant 20 minuts.

darreres notícies

et pot interessar