Ingredients
· 500 g de cebetes franceses
· 30 g de mantega
· 20 g d’oli d’oliva
· 30 g de sucre
· 300 g d’aigua
· Sal
· Vinagre (opcional)
Pelam les cebetes sense llevar gaires capes per evitar que s’espenyin en cuinar-les. Les rentam i les eixugam.
Les posam dins una paella amb la mantega, l’oli, el sucre i el vinagre (si volem que quedin blanques, és millor no posar-n’hi). Les saltejam uns minuts i hi afegim un poc d’aigua fins que quedin cobertes. Ho deixam coure uns 15 o 20 minuts a foc moderat, tapades amb una tapa amb forats perquè l’aigua es vagi evaporant.
Ho destapam i apujam el foc a fi que s’evapori totalment l’aigua i quedin glacejades (caramel·litzades i brillants). Les movem perquè quedin fetes per tot igual.
Això és un bon plat d’acompanyament que es pot fer amb antelació i on la salsa ens servirà per donar brillantor a la carn que acompanyin