23.4 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dijous, 5 juny 2025

Ingredients

·6 ous
·110 g de sucre molt
·100 g de fècula de patata (o maizena)


Separam els vermells d’ou dels blancs i pujam les clares fins que quedi una merenga forta.
Els vermells, els batem amb el sucre molt fins que la mescla torni blanquinosa i els vermells estiguin ben pujats amb el doble del seu volum. A poc a poc anam afegint la fècula de patata tamisada. Llavors, hi afegim la merenga remenant tos el temps per evitar que baixi.
Engreixam amb mantega un motlo de 20 cm, empolvorat de farina i, a baix, hi posam un paper de cuina; hi abocam la mescla i ho enfornam amb el forn calent a 160 °C. amb calor a dalt i a baix, devers 30 o 35 minuts.
En estar daurat, ho treim i ho deixam refredar. Ho presentam amb sucre molt per damunt.
Aquesta és una coca sense gluten, ni lactosa ni greixos.

darreres notícies

et pot interessar

Maria Monserrat Colom, Mentidera professional

“A través de l’escriptura puc donaral meu món la forma que més em convé”