Ingredients
· 3 patates mitjanceres
· 1 alvocat
· 1 terrina de formatge fresc
· 200 g de salmó fumat
· Lletuga variada
· Sèsam negre
Per a la salsa:
· 4 cullerades de maionesa
· 1 iogurt natural
· Cibulet picat
· Pebre bo
· Sal
Rentam bé les patates i les bullim amb aigua i sal. Comprovam que estan fetes punxant-les amb un escuradents, les colam i les deixam refredar. Llavors, les pelam i les tallam en rodanxes no molt gruixades.
Pelam l’alvocat i el laminam. Tallam el salmó en trinxes i deixam qualque tros més grosset per a decorar.
Preparam la salsa mesclant el iogurt, la maionesa, el cibulet, la sal i el pebre bo.
Muntam l’ensalada: amb l’ajut d’un cèrcol, posam la patata a la base; després, l’alvocat, el formatge i unes trinxes de salmó; hi posam la lletuga al voltant; treim l’aro amb esment; hi afegim la salsa i un poc de sèsam per damunt i hi posam el tros de salmó més gruixat.