Ingredients
- 12 làmines de lasanya
- 500 g de pollastre
- 1 ceba grossa
- 2 pastanagues
- 1 pal d’api
- 2 alls
- 800 g de puré de tomàtiga
- 1/4 de tassa de pasta de tomàtiga
- 3 cullerades de sucre
- 1 cullerada d’orenga
- 4 o 5 fulles de farigola
- 3/4 de tassa de vi blanc
- Oli d’oliva
- 100 g de formatge parmesà
Per a la beixamel:
- 60 g de mantega
- 1/3 de tassa de farina
- 560 ml de llet
- 1/2 culleradeta de nou moscada
- Sal
- Pebre bo
Començam fent salsa de pollastre i sofregim dins una paella amb oli, a foc mitjà-alt, la ceba, l’all, la pastanaga i l’api; tot picat. Ho remenam i hi afegim el pollastre molt i ho cuinam fins que canviï de color.
Després, hi afegim la pasta i el puré de tomàtiga, el vi, el sucre, l’orenga, la farigola i ho salpebram; ho tapam i, quan comenci a bullir, ho cuinam a foc baix una hora i mitja. Aquesta salsa es pot fer el dia abans per avançar feina.
Preparam la beixamel, fonem la mantega i hi afegim la farina. Ho remenam perquè no hi hagi grumolls devers un minut. Fora del foc, hi abocam la llet a poc a poc fins que es faci una mescla homogènia. La tornam a posar al foc i ho remenam fins que espesseesqui. Hi posam nou moscada, ho salpebram i ho reservam.
Muntam la lasanya: dins una safata de forn engreixada alternam les làmines de lasanya amb una capa de salsa de pollastre i una capa fina de beixamel. Repetim l’operació i acabam amb una capa de làmines que cobrim amb salsa beixamel, empolvorada de formatge parmesà.
Amb el forn calent a 180 °C, enfornam la lasanya tapada amb paper d’alumini uns 25 minuts i 25 minuts més destapada. Després de reposar 15 minuts, ho servim.