Entrant
Quiche de salmó i espinacs
· 1 làmina de pasta brisa (o quebrada) congelada
· 3 alls
· 300 g d’espinacs
· 400 g de salmó fresc, sense pell ni espines
· 200 ml de nata per cuinar
· 3 ous
· Sal
· Nou moscada
· Pebre bo
· Oli d’oliva
Treim la pasta brisa a temperatura ambient perquè es descongeli. Hi folram un motlo untat amb mantega i l’enfornam uns deu minuts. Per evitar que la base pugi, posam un grapat de ciurons ben repartits per damunt.
A part, saltam dins una paella amb oli d’oliva l’all laminat, i quan comenci a agafar color hi afegim els espinacs, que saltam uns minuts més, i ho salpebram.
Dins un bol mesclam els ous amb la nata i la nou moscada. Fora del foc hi afegim els espinacs i ho abocam tot damunt la pasta brisa homogèniament, i repartim per damunt els trossos de salmó cru, enfonsant-n’hi alguns un poc.
Ho enfornam entre vint minuts i mitja hora a 180 °C, amb el forn preescalfat, a altura mitjana i donant-hi calor per dalt i per baix.
Ho deixam reposar, i tant ho podem servir calent com fred.
Plat principal
Canelons de verdures
Ingredients (3 persones)
· 9 plaques de canelons
· 1 ceba
· 3 alls
· 150 g albergínies
· 120 g pastanagons
· 100 g pebre verd
· 200 g carabassó
· 120 g pebre vermell
· 130 g bolets
· 50 g formatge ratllat
· 3 cullerades d’oli d’oliva
· Salsa de soja
· Sal
· Pebre bo
Per a la salsa:
· 700 g tomàtiga
· 1 ceba
· 3 alls
· Sal
· 15 g sucre
· Pebre bo
· 3 cullerades d’oli d’oliva
Tallam i picam els alls molt fins; tallam la ceba en juliana, el pebre verd sense llavors a rodanxes, el vermell a tires i el pastanagó a trossos petits. Tots aquests ingredients els cuinam dins una paella amb oli d’oliva a foc mitjà fins que les verdures estiguin tendres, i hi afegim sal.
Després hi afegim l’albergínia tallada a trossos i, quan aquesta també sigui tendra, hi afegim el carabassó i els bolets fets trossets, i els seguim cuinant fins que també siguin tous. Hi afegim pebre bo i salsa de soja, i després de cinc minuts ho llevam del foc.
A part, feim una salsa sofregint els alls i la ceba picats, sal i pebre bo. Hi afegim les tomàtigues ratllades i ho cuinam entre trenta i quaranta minuts. Un cop cuit ho passam per la batedora.
Posam les plaques en remull dins aigua calenta devers uns dotze minuts, les posam damunt un pedaç net, les eixugam i començam a muntar els canelons.
Col·locam la verdura al mig de cada placa, els enrotllam i els col·locam dins una safata de forn. Hi posam un poc de tomàtiga i formatge ratllat per damunt i els enfornam a 180 °C uns deu minuts o fins que el formatge sigui fos.
Finalment, els treim i els deixam reposar uns minuts.
Postres
Pastissets de poma i canyella
· 16 peces de pasta per a pastissets o crestes (“obleas para empanadillas”)
· 50 g de mantega
· 4 pomes golden
· Sal
· 1 culleradeta de canyella
· 50 g de sucre
Començam pelant i tallant les pomes a trossos molt petits. A continuació, dins una paella a foc mitjà, hi fonem la mantega, hi posam els trossets de poma i els remenam amb una cullera de fusta fins que estiguin daurats. Hi afegim el sucre i la sal, i continuam voltant fins que estiguin caramel·litzades, que hi afegirem una culleradeta de canyella. Hi feim una darrera volta i ho treim del foc.
A part, posam el forn en marxa a 200 °C amb calor per dalt i per baix, i mentrestant preparam la pasta. Col·locam les peces a una safata folrada de paper de forn i les farcim amb la poma, les tancam i les segellam amb una forqueta perquè quedin ben tancades.
Tot seguit, pintam les peces de pasta amb un ou batut i les empolvoram amb una mescla de sucre i canyella.
Les enfornam deu minuts i, en veure-les dauradetes, les treim damunt una reixeta i les deixam refredar per servir.