24.9 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 8 agost 2025
Foto: https://mycook.es/receta/bacalao-al-chilindron-con-crujiente-de-jamon

Entrant

Creps de marisc

Ingredients:

· 125 g de farina
· 1 ou
· 1/4 de litre de llet
· 1 cullerada de mantega
· Sal
Per al farcit:
· 1/4 de kg de gambes
· 1/2 kg de musclos
· 1/2 litre de salsa beixamel (o quètxup i maionesa)
Per a la salsa:
· 1 copa de cava o conyac
· 3 cullerades de salsa de tomàtiga
· Mantega
· Sal

omençam preparant la massa de les creps mesclant dins un bol la farina, l’ou batut, la llet, la mantega fusa i un poc de sal. Ho mesclam a mà i ho batem amb la batedora fins que quedi una massa homogènia. La deixam reposar uns 30 minuts.

Passam a fer les creps posant dins una paella untada amb mantega o oli tres cullerades de massa per crep i deixam que es faci per cada banda devers un minut, fins que s’acabi la massa.

Per al farcit, cuinam les gambes amb un poc de sal i els musclos. Ho tallam a trossets petits i els posam dins una font. Podem triar mesclar-los amb beixamel o amb salsa rosa, feta amb el quètxup i maionesa. Farcim les creps amb la mescla feta posant-hi una cullerada a cada una, allisant i enrotllant la crep i untant les voreres perquè quedi ben tancat.

Finalment, feim la salsa mesclant la salsa de tomàtiga amb el cava o conyac, li ho posam per damunt i també una cullerada de mantega. Ho enfornam amb el forn calent i ho deixam gratinar fins que estiguin dauradets per damunt.

Plat principal

Bacallà al txilindron

Ingredients:

· Bacallà al punt de sal
· 1 ceba mitjancera
· 3 alls
· 1 pebre vermell
· 3 tomàtigues
· 1/2 tassó de vi blanc
· 1 cullerada de pebre bord
· 2 o 3 ous bullits
· Oli d’oliva verge extra
· Sal

Primer arrebossam amb farina i ou el bacallà i el fregim. El reservam.

Dins una paella amb oli fregim la ceba, els alls i el pebre picat; hi afegim la tomàtiga i deixam que s’acabi de fer. Finalment, hi afegim el pebre bord per a evitar que es cremi. Ho abocam tot dins un pot i ho batem amb el vi blanc.

Un cop batut, ho posam dins una greixonera amb 1/2 tassó d’aigua, ho deixam coure un o dos minuts, ho rectificam de sal, hi posam els trossos de bacallà i ho deixam que torni coure un o dos minuts més.

Ho servirem amb els ous bullits picats per damunt.

Postres

Biscuit glacé

Ingredients:

· 500 ml de nata per a muntar
· 125 g de sucre
· 2 ous
· 1 culleradeta d’extracte de vainilla

Començam pujant la nata. Quan estigui a mig pujar, hi afegim el sucre i seguim batent fins que estigui totalment pujada.

Separam els rovells dels blancs dels ous i afegim els rovells a la nata mesclant fins que estiguin ben integrats.

Separadament, muntam els blancs d’ou i els mesclam amb moviments circulars a la mescla anterior. Finalment, hi posam l’essència de vainilla.

Seguidament, folram un motlo amb paper film i hi abocam la mescla, pegam uns copets per evitar que hi hagi bombolles d’aire i allisam la superfície. Ho tapam amb el film que quedi ben segellat perquè no hi entri aire. Ho congelam un mínim de 12 hores.

Ho servim amb galeta molta, taronja o llimona ratllada, xarop de maduixa o xocolata o també xocolata fosa.

darreres notícies

et pot interessar