28.3 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Diumenge, 10 agost 2025
Pastís de porros i gambes
Foto: http://misscomiditas.blogspot.com/

Ingredients

· 350 g de gambes
· Oli d’oliva
· 4 porros
· 2 alls
· 1 copa de brandi
· 200 ml de nata
· Fenoll pudent (eneldo)
· 3 ous
· Pebre bo
· Sal

Començam rentant els porros i els eixugam. Dins una greixonera amb oli d’oliva posam dos dels porros sense tallar-los. En tenir-los daurats hi abocam aigua i els deixam coure uns deu minuts. Seguidament els treim, els eixugam i els reservam.

A part, pelam les gambes i sofregim els caps i les closques dins una paella amb oli durant uns minuts. Ho retiram del foc i feim l’oli net de restes.

Dins aquest mateix oli (si n’hi ha massa en llevam) sofregim els altres dos porros, els alls i les gambes; tot ben picat. En ser daurat hi afegim la copeta de brandi i prenem foc al conjunt. Un cop exhaurida la flama hi afegim la nata i ho remenam tot abans de retirar-ho del foc.

Mentre el forn agafa la temperatura de 180 ºC amb foc a dalt i a baix, batem els ous amb el pebre bo, el fenoll pudent i la sal, i ho mesclam tot amb la nata.

Dins un motlo de silicona allargat, hi posam la meitat de la mescla, hi col·locam els dos porros que tenim sencers i hi abocam el resta de la mescla. Enfornam al bany Maria i ho deixam coure mitja hora. Hem d’esperar que hagi refredat abans de desemmotlar-ho. Ho podem acompanyar de salsa rosa ● Lorenzo Tapia

darreres notícies

et pot interessar