Ingredients
- 4 patates mitjanes
- 1 llauna de tonyina
- 3 talls de formatge fus
- 1 nou de mantega
- Salsa de tomàtiga casolana
- Formatge ratllat
- Sal
- Oli
- Orenga
Rostim les patates al forn uns 30 o 45 minuts fins que estiguin blanetes. Un cop les treim, les deixam refredar i les tallam per la meitat, les buidam deixant un poc de patata a la barqueta.
Mentre refreda la patata preparam el farcit, col·locant la tonyina esmicolada, la mantega a daus, el formatge fus fet trossets, la patata que hem tret i la salsa de tomàtiga casolana. Hi afegim sal, oli d’oliva i un poc d’orenga, i ho mesclam tot molt bé.
Farcim les barquetes amb aquesta mescla i les col·locam dins una font de forn. A damunt hi posam mitja culleradeta de salsa de tomàtiga i ho tapam amb formatge ratllat. Empolvoram amb orenga o l’espècia que ens agradi més i ho gratinam al forn fins que estigui daurat. Servim calent.