Ingredients
· 500 g de carn de pollastre picat
· 6 pebres del piquillo de llauna
· 1/2 ceba
· 1 ceba tendra petita
· 1 ou
· Una llesca de pa de motle
· All molt
· 3 alls
· Julivert
· 300 ml de brou o aigua
· 1 copeta de xerès
· Oli d’oliva verge
· Sal
· Pebre bo
· Suc de mitja llimona
Dins un bol hi posam la carn de pollastre picada. Seguidament hi afegim i mesclam bé els següents ingredients: un ou ben batut, una culleradeta de sal i mitja de pebre bo, una culleradeta d’all molt, la ceba tendra i una cullerada del julivert molt picat.
A continuació remullam la llesca de pa de motle, ben esmicolada, dins llet i l’afegim als altres ingredients.
Tapam el bol amb paper de film i ho posam dins la gelera uns 30 minuts. Passat aquest temps ho treim i començam a fer les pilotetes (si anam banyam les mans lleugerament amb vinagre de vi, ho tendrem més bo de fer). Anam col·locant les pilotes dins una safata de forn, les tapam amb paper vegetal i les enfornam a 180 ºC durant 20 minuts.
Mentrestant, sofregim dins una paella amb oli d’oliva la ceba tallada en juliana i dos alls laminats durant uns dos minuts, hi afegim els pebres del piquillo i un poquet de sal, i ho saltam uns 3 o 4 minuts.
Un cop tretes les pilotes del forn les posam a la paella i hi afegim una copeta de vi blanc. Ho deixam evaporar durant 3 minuts i hi posam 300 ml de brou de pollastre o aigua (en aquest cas convé afegir-hi un poquet de sal).
Ho deixam coure a foc mig-alt, així el brou espessirà i ens quedarà una salseta. Servim calent.