26 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Diumenge, 27 juliol 2025
Foto:https://www.directoalpaladar.com/

Ingredients:

· 700 g de llom de porc (peça sencera)

· 150 g de carn picada

· 2 formatgets

· 1 ou batut

· Olives

· 1 llauna de pebres del piquillo

· 3 alls

· Mitja ceba

· 1 copa de xerès

· Oli d’oliva

· Sal

· Pebre bo

Netejam i eixugam la peça de llom amb paper de cuina. Damunt una taula ho tallam a rodanxes, sense arribar al final, com si volguéssim fer un llibre, i ho salpebram.

Preparam el farcit dins un bol mesclant la carn, l’ou, els formatgets, els alls picats i les olives laminades.

També tallam els pebrets del piquillo en dos o tres trossets, els col·locam als laterals de cada rodanxa i farcim amb la mescla que hem preparat, formam amb fil de cuinar la peça de llom, en sentit contrari als talls fets, de forma que torni quedar la carn unida.

Després, dins una casserola amb l’oli posam a daurar el llom amb els alls. Un cop daurat, hi afegim la ceba tallada a trossos i un poc de sal, ho tapam i ho deixam coure a foc suau una mitja hora. Passat aquest temps, hi posam el xerès i ho deixam coure quinze minuts més amb la casserola tapada.

Finalment, ho llevam del foc, en treim la carn i passam la salsa per la batedora. Quan la peça de carn sigui freda, la tallam de forma que ens quedi en forma de ventall, amb la salsa per damunt λ Lorenzo Tapia

darreres notícies

et pot interessar