Ingredients:
· 1 kg de gambetes (“camarones”) grosses
· 1 tassa i mitja de mozzarella ratllada
· 1 ou gros
· ¼ de tassa de maionesa
· 2 cullerades de julivert
· ½ culleradeta de sal marina
· ⅛ culleradeta de pebre bo
· ¼ de tassa de farina
· 2 culleradetes d’oli
Per a la salsa i l’allioli:
· ½ tassa de maionesa
· 1 culleradeta de ratlladura de llimona
· 2 culleradetes de suc de llimona
· 1 all premsat o picat
Picam les gambetes netes, pelades i lliures de venes dins un bol. Hi afegim la mozzarella ratllada, l’ou, el quart de tassa de maionesa, el julivert, la sal i el pebre bo. Ho remenam tot i hi afegim la farina. Llavors, ho tornam a mesclar fins que tot estigui ben integrat i de textura cremosa.
Seguidament, encalentim una paella amb una cullerada d’oli d’oliva i hi posam una cullerada de la mescla aixafant la part superior. Saltejam devers tres minuts cada banda fins que els costats estiguin daurats.
Finalment, feim la salsa mesclant tots els ingredients.