Ingredients:
· 400 g de tomàtiga triturada
· 200 g de ciurons en conserva
· 100 g d’espinacs frescs
· 450 ml de brou de verdures
· 1 porro
· 1 carabassó
· 1 all
· 1 fulla de llorer
· 2 cullerades d’oli d’oliva
· Sal
· Pebre bo
Llevam les fulles verdes i les arrels del porro, en deixam només la part blanca i el tallam a rodanxes. Rentam el carabassó i el tallam a daus.
Posam aquestes dues verdures dins una casserola amb oli d’oliva a foc mitjà, amb un all pelat i aixafat. Ho saltam cinc minuts, remenant constantment.
Afegim a la casserola la tomàtiga triturada, el brou, el llorer i els ciurons prèviament passats per aigua i escorreguts; deixam que bulli devers cinc minuts.
Mentrestant, tallam els espinacs a tires fines i els incorporam a la sopa. Deixam que cogui un poquet mes i ho salpebram al gust.
Llevam la fulla de llorer i servim la sopa calenta λ Lorenzo Tapia